Videregående ledelse

Ønsker du en uddannelse, hvor du inspireres og udvikles som leder?

Bemærk at dette er et e-læringskursus, der tages på vores lokationer ved IBC i Kolding, Fredericia, Sønderborg, Tønder eller Aabenraa.

Tilbage til kurset

På kurset lærer du om

Denne uddannelse er bygget op på forståelsen af organisationen ud fra det taktiske niveau, og hvordan du som leder er ansvarlig for projekter, processer og medarbejdernes udvikling.

Du kommer altså til at arbejde med strukturene i organisationen, forståelsen af lederrollen som den bærende kraft for at arbejde taktisk og sammenhængende med mennesker og processer, så du taktisk og innovativt kan arbejde med team- og medarbejderudvikling. Derudover lærer du om de processer og projekter, der er en del af din hverdag som leder. 

Helt konkret lærer du om:

  • Organisationen

  • Teams og teamsamarbejde

  • Forandringer og innovation
  • Kompetenceudvikling af medarbejdere

  • Forhandlinger/samtaler med kunder og medarbejdere
  • Planlægning og ledelse af processer og projekter

Dit og virksomhedens udbytte

På denne lederuddannelse får du kompetencerne til at håndtere ledelse på en kompetent og effektiv måde.

Med fokus på medarbejderne og forretningen, samt gode metoder og værktøjer til at styre processer og medarbejderudvikling bygger du videre på din viden om at lede i hverdagen og i de stadige forandringer.

Dit kendskab til organisationen, dens opbygning og de processer og dynamikker, den indeholder, bliver større. Du får et større taktisk overblik og viden om dig selv som leder og dét at lede medarbejdere.

Virksomheden får en leder, der på et større vidensgrundlag kan omsætte og arbejde med de strategiske og taktiske tiltag i hverdagen.

Kursusbeskrivelse

Uddannelsen er på 14 dage - opdelt i 6 moduler af 2-3 dage, og du tager uddannelsen over ca. et halvt år. Det giver dig mulighed for at prøve det lærte af i praksis inden næste modul. 

Første modul - dag 1-3

Teamledelse
At få et team til at yde det optimale kræver indsigt, energi og viljen til at ville. Det stiller store krav til dig som leder. Du skal kunne motivere og skabe et team, der selv tager ansvar, måske endda et selvstyrende team. Du skal kende tegn på det dysfunktionelle team og vide, hvordan det håndteres. På dette modul om teamledelse lærer du at skabe de optimale rammer for dit team, så du kan opnå de bedste resultater.

Andet modul - dag 4-6

Processer og projekter
Som leder kommer du til at stå i spidsen for både mindre og større projekter. På de tre dage med processer og projekter arbejder du med, hvordan du leder et projekt - både de større projekter, men også hverdagens projekter og processer med elementer fra LEAN-tankegangen. Hvordan involveres og motiveres medarbejdere fx til at deltage i og stå i spidsen for projekterne?

Tredje modul - dag 7-8

Forandring og innovation
Som leder står du i spidsen for udvikling og forandringer. Du lærer på dette modul at anvende enkle metoder til at involvere og lede medarbejdere i innovationsprocesser. Du lærer desuden forskellige metoder og teknikker tilpasset medarbejdernes forskellige forudsætninger, og hvordan du som leder skaber mening med forandringer og motiverer medarbejderne.

Fjerde modul - dag 9-11

Forhandlinger i organisationer
Som leder står du i mange situationer, der kræver forhandling. Forhandlinger med medarbejdere om løn, vilkår eller forhandlinger med leverandører. Du lærer at identificere og analysere dit forhandlingsrum, og hvordan du planlægger en optimal forhandlingsstrategi. Du får opbygget færdigheder i forskellige samtale-, spørge- og lytteteknikker, og du bliver bevidst om din foretrukne forhandlingsstil.

Femte modul - dag 12

Organisation
Lær at forstå, hvordan din organisation er opbygget. Hvor mange lag er der i organisationen, og hvilken betydning har det for dit ledelsesrum? Hvordan bruges mission, vision og strategi, og hvordan skal du i din lederrolle omsætte det til hverdagens handlinger? Du lærer overordnet om, hvordan du er en del af organisationen.

Sjette modul - dag 13-14

Kompetenceudvikling af medarbejdere
At fastholde de gode medarbejdere og sikre, de hele tiden udvikler sig, er essentielt for organisationen. Du lærer om kompetenceudviklingsmetoder, så du kan bidrage til sikring af sammenhæng mellem virksomhedens strategiske mål og medarbejdernes individuelle udviklingsbehov. Du arbejder med MUS-samtalen som værktøj og bygger videre på modulet om forhandlingsteknik. Modulet afrundes med et tilbageblik på hele forløbet og binder viden fra de seks moduler sammen.

Underviserteamet bag

Vibeke Fisker

Chefkonsulent hos IBC

Vibeke har en mastergrad i ledelses- og organisationsudvikling fra Copenhagen Business School samt en mastergrad i læreprocesser - forandringsledelse og arbejdsmiljø fra Aalborg Universitet.

Hun har desuden en baggrund som leder i sundhedsvæsenet, hvilket har givet hende praktisk erfaring med arbejdsmiljø, kvalitetssikring, udvikling og projekter i en stor organisation.

Vibeke er IBC’s specialist i trivsel på arbejdspladsen, dvs. forandringsledelse, det relationelle område og lederens personlige udvikling. Hun har en dyb og opdateret teoretisk viden og den erfaring, som er en forudsætning for at koble teorier med ledelse i praksis. Endelig er hun en yderst vellidt underviser af deltagerne på hendes forløb.

Anders Nielsen

Chefkonsulent hos IBC

Anders er cand.mag i kommunikation og certificeret coach. Derudover har han en række andre certificeringer i DISC (PPA), TEAMS og TEIQ (emotionel intelligens) fra Thomas International, Belbins teamroller, Insights Discovery adfærdsprofiler samt Extended DISC. 

Anders har i mange år arbejdet som leder i flere større internationale virksomheder, udover sin egen rådgivningsvirksomhed, med fokus på salg, ledelse og kommunikation. 

Han er specialist i personlig udvikling og læring hos både ledere og medarbejdere, strategisk kompetenceudvikling i samarbejde med ledelse og HR på kundesiden samt design af virksomhedstilpassede forløb. Anders har gennem årene løst opgaver for blandt andet YouSee, GLS, PostNord, Easyfood, Caverion, ALDI og Danske Speditører (DASP).   

Anders gør meget ud af, at undervisningen bliver personligt og brænder for forankring af værktøjer og processer. Hans personlige passion er at gøre værktøjer anvendelige i praksis, og fokus er derfor i lige så stor grad på den personlige og mentale del.

Se video med Anders her.

 

Hans Anker Meier

Konsulent hos IBC

Anker Meier har arbejdet i COOP Danmark som konsulent inden for ledelse, salg, butiksdrift og økonomi på COOP’s kursuscenter. Anker har været projekterleder på tværs af COOP, specielt inden for butiksdrift, medarbejderudvikling, trivsel og arbejdsglæde. Han har desuden arbejdet som driftsrådgiver og senere salgschef i Dagli’ Brugsen-kæden.

Anker skaber resultater hos IBCs samarbejdspartnere, og det sker med anerkendende og værdibaseret ledelse, hvor kursisterne blomstrer og får selvtillid undervejs i uddannelsen. Anker bruger sin erfaring inden for detailhandel og ledelse i sin undervisning, og han krydrer undervisningen med praktiske eksempler og metoder fra erhvervslivet.

Anker er Merkonom i regnskab og butiksdrift, fuld akademiuddannelse i ledelse. Certificeret i Prince2, MBTI, DISC og Garuda Testsystem og lange Ledelsesforløb i COOP-regi.

 

"Jeg har fået brugbare værktøjer til at styre og lede forandringer."

Brian Hjortkjær

Team Leader, DB Schenker Rail Scandinavia i Taulov

”Jeg har fået brugbare værktøjer til at lede og styre forandringer, som der er mange af i en international transportvirksomhed som DB Schenker.

Jeg har også trænet forhandlingsteknik og innovationsledelse, som jeg i hverdagen benytter til at holde processer på sporet og skabe kontinuerlig udvikling af virksomheden,” fortæller Brian Hjortkjær.

Målgruppe

Videregående ledelse er for dig, der har erfaring som leder og har lyst til at bygge mere teoretisk forståelse på din daglige ledelsespraksis. Måske har du allerede taget den grundlæggende lederuddannelse og ønsker at gå skridtet videre og lære om ledelse på et mere taktisk niveau. 

Pris

DKK 8191,- momsfrit

Faglærte og ufaglærte får tilskud.
AMU-fag og pris fra DKK 2660,-

Praktisk info

Videregående ledelse strækker sig over14 undervisningsdag(e), og udbydes iAabenraa,Kolding

Videregående ledelse,Aabenraa -29/09/2021

Der er undervisning i Aabenraa på følgende dage fra kl. 8.15 - 15.40:

Hold 24
Modul 1: 29.-30. september + 1. oktober
Modul 2: 9.-11. november
Modul 3: 1.-2. december
Modul 4: 11.-13. januar 2022
Modul 5: 7. februar
Modul 6. 8.-9. februar

 

Videregående ledelse,Kolding -17/01/2022

Der er undervisning i Kolding på følgende dage fra kl. 8.15 - 15.40:

Hold 25
Modul 1: 17.-19. januar 
Modul 2: 21.-23. februar
Modul 3: 14.-15. marts 
Modul 4: 4.-6. april
Modul 5: 2. maj
Modul 6: 3.-4. maj

Firmakurser

Prøver

AMU-fag og pris

Denne erhvervsrettede arbejdsmarkedsuddannelse er officielt anerkendt og delvist finansieret af Undervisningsministeriet. Har du en videregående uddannelse fra fx seminariet eller universitet skal du betale det fulde deltagergebyr: DKK 8191,- eksl. moms. Faglærte og ufaglærte kan få tilskud til arbejdsmarkedsuddannelser, og der kan være mulighed for at søge tilskud til transport, kost og logi og tilskud for tabt løn.
Er du selvstændig, kan du også søge om refusion, såfremt du tilhører AMU’s målgruppe, dvs. du er faglært eller ufaglært. Læs mere om Voksen- og Efteruddannelsesgodtgørelse. Prisen med tilskud er fra DKK 2660,- momsfrit.

Følgende AMU-fag indgår i kurset:

43573 Ledelse af teams/produktionsgrupper DKK 570
49445 Projektledelse DKK 570
45984 Organisationens strukturelle opbygning DKK 190
47472 Ledelse af innovationsprocesser DKK 380
43575 Lederens forhandlingsteknik DKK 570
49444 Lederens redskaber til kompetenceudvikling DKK 380

Samlet pris for deltagere i AMU-målgruppen
inkl. lån af bøger, materialer og pc
DKK 2660

Vi tager forbehold for prisændringer som følge af ministerielle tiltag.

Uddannelse skal være en oplevelse

I Kolding kan du opleve IBC Innovationsfabrikkens prisbelønnede arkitektur. Rammerne på denne fabrik er kunst, plantevægge, fugle og rislende vand. 

Uddannelse skal være en oplevelse

Oplev vores smukke uddannelsested i Aabenraa.

Andre lokationer

IBC Esbjerg
Stormgade 200
6700 Esbjerg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Sønderborg
Hilmar Finsens Gade 18
6400 Sønderborg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - Tønder
Plantagevej 35
6270 Tønder

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - København
Børsen, Slotsholmsgade 1
1217 København K

Vis adresse på Google maps

Videregående ledelse strækker sig over14 undervisningsdag(e), og udbydes iAabenraa,Kolding

Videregående ledelse,Aabenraa -29/09/2021

Der er undervisning i Aabenraa på følgende dage fra kl. 8.15 - 15.40:

Hold 24
Modul 1: 29.-30. september + 1. oktober
Modul 2: 9.-11. november
Modul 3: 1.-2. december
Modul 4: 11.-13. januar 2022
Modul 5: 7. februar
Modul 6. 8.-9. februar

 

Videregående ledelse,Kolding -17/01/2022

Der er undervisning i Kolding på følgende dage fra kl. 8.15 - 15.40:

Hold 25
Modul 1: 17.-19. januar 
Modul 2: 21.-23. februar
Modul 3: 14.-15. marts 
Modul 4: 4.-6. april
Modul 5: 2. maj
Modul 6: 3.-4. maj

Denne erhvervsrettede arbejdsmarkedsuddannelse er officielt anerkendt og delvist finansieret af Undervisningsministeriet. Har du en videregående uddannelse fra fx seminariet eller universitet skal du betale det fulde deltagergebyr: DKK 8191,- eksl. moms. Faglærte og ufaglærte kan få tilskud til arbejdsmarkedsuddannelser, og der kan være mulighed for at søge tilskud til transport, kost og logi og tilskud for tabt løn.
Er du selvstændig, kan du også søge om refusion, såfremt du tilhører AMU’s målgruppe, dvs. du er faglært eller ufaglært. Læs mere om Voksen- og Efteruddannelsesgodtgørelse. Prisen med tilskud er fra DKK 2660,- momsfrit.

Følgende AMU-fag indgår i kurset:

43573 Ledelse af teams/produktionsgrupper DKK 570
49445 Projektledelse DKK 570
45984 Organisationens strukturelle opbygning DKK 190
47472 Ledelse af innovationsprocesser DKK 380
43575 Lederens forhandlingsteknik DKK 570
49444 Lederens redskaber til kompetenceudvikling DKK 380

Samlet pris for deltagere i AMU-målgruppen
inkl. lån af bøger, materialer og pc
DKK 2660

Vi tager forbehold for prisændringer som følge af ministerielle tiltag.

Gratis mini e-bøger fra eksperter, tips og tricks, videoer og invitationer til IBC's gratis morgenseminarer.