Videregående ledelse

Ønsker du en uddannelse, hvor du inspireres og udvikles som leder?

Bemærk at dette er et e-læringskursus, der tages på vores lokationer ved IBC i Kolding, Fredericia, Sønderborg, Tønder eller Aabenraa.

Tilbage til kurset

På kurset lærer du om

Denne uddannelse er bygget op på forståelsen af organisationen ud fra det taktiske niveau, og hvordan du som leder er ansvarlig for projekter, processer og medarbejdernes udvikling.

Du kommer altså til at arbejde med strukturene i organisationen, forståelsen af lederrollen som den bærende kraft for at arbejde taktisk og sammenhængende med mennesker og processer, så du taktisk og innovativt kan arbejde med team- og medarbejderudvikling. Derudover lærer du om de processer og projekter, der er en del af din hverdag som leder. 

Helt konkret lærer du om:

  • Organisationen

  • Teams og teamsamarbejde

  • Forandringer og innovation
  • Kompetenceudvikling af medarbejdere

  • Forhandlinger/samtaler med kunder og medarbejdere
  • Planlægning og ledelse af processer og projekter

Dit og virksomhedens udbytte

På denne lederuddannelse får du kompetencerne til at håndtere ledelse på en kompetent og effektiv måde.

Med fokus på medarbejderne og forretningen, samt gode metoder og værktøjer til at styre processer og medarbejderudvikling bygger du videre på din viden om at lede i hverdagen og i de stadige forandringer.

Dit kendskab til organisationen, dens opbygning og de processer og dynamikker, den indeholder, bliver større. Du får et større taktisk overblik og viden om dig selv som leder og dét at lede medarbejdere.

Virksomheden får en leder, der på et større vidensgrundlag kan omsætte og arbejde med de strategiske og taktiske tiltag i hverdagen.

Kursusbeskrivelse

Uddannelsen er på 14 dage - opdelt i 6 moduler af 1-3 dage, og du tager uddannelsen over ca. et halvt år. Det giver dig mulighed for at prøve det lærte af i praksis inden næste modul. 

Første modul - dag 1

Organisation
Lær at forstå, hvordan din organisation er opbygget. Hvor mange lag er der i organisationen, og hvilken betydning har det for dit ledelsesrum? Hvordan bruges mission, vision og strategi, og hvordan skal du i din lederrolle omsætte det til hverdagens handlinger? Du lærer overordnet om, hvordan du er en del af organisationen og har ”kick off” på hele videregående ledelsesforløbet.

Andet modul - dag 2-4

Processer og projekter
Som leder kommer du til at stå i spidsen for både mindre og større projekter. På de tre dage med processer og projekter arbejder du med, hvordan du leder et projekt - både de større projekter, men også hverdagens projekter og processer med elementer fra LEAN-tankegangen. Hvordan involveres og motiveres medarbejdere fx til at deltage i og stå i spidsen for projekterne?

Tredje modul - dag 5-7

Teamledelse
Landskabet for sociale medier spænder vidt, og der er langt flere sociale medier end Facebook. For at kunne lægge den rette strategi og udvælge de rette platforme, er det vigtigt, at du har en forståelse for hele landskabet. Derfor lærer du på dette modul om platforme som Instagram, Snapchat og LinkedIn, og hvad de har at tilbyde. Du får viden om, hvordan flere platforme kan indgå i din strategi, hvad de hver især har af styrker og svagheder, og hvordan du kan tilpasse indholdet til hver platform. Modulet veksler mellem teori, inspiration, do’s & don’ts, tips og tricks og opgaver.


Fjerde modul - dag 8-9

Forandring og innovation
Som leder står du i spidsen for udvikling og forandringer. Du lærer på dette modul at anvende enkle metoder til at involvere og lede medarbejdere i innovationsprocesser. Du lærer desuden forskellige metoder og teknikker tilpasset medarbejdernes forskellige forudsætninger, og hvordan du som leder skaber mening med forandringer og motiverer medarbejderne.

Femte modul - dag 10-12

Forhandlinger i organisationer
Som leder står du i mange situationer, der kræver forhandling. Forhandlinger med medarbejdere om løn, vilkår eller forhandlinger med leverandører. Du lærer at identificere og analysere dit forhandlingsrum, og hvordan du planlægger en optimal forhandlingsstrategi. Du får opbygget færdigheder i forskellige samtale-, spørge- og lytteteknikker, og du bliver bevidst om din foretrukne forhandlingsstil.

Sjette modul - dag 13-14

Kompetenceudvikling af medarbejdere
At fastholde de gode medarbejdere og sikre, de hele tiden udvikler sig, er essentielt for organisationen. Du lærer om kompetenceudviklingsmetoder, så du kan bidrage til sikring af sammenhæng mellem virksomhedens strategiske mål og medarbejdernes individuelle udviklingsbehov. Du arbejder med MUS-samtalen som værktøj og bygger videre på modulet om forhandlingsteknik. Modulet afrundes med et tilbageblik på hele forløbet og binder viden fra de seks moduler sammen.

Underviserteamet bag

Vibeke Fisker

Chefkonsulent hos IBC

Vibeke har en diplom i ledelse og senest en mastergrad i ledelses- og organisationsudvikling fra CBS.

Hun har arbejdet som leder i sundhedsvæsenet med fokus på kvalitetssikring, udvikling og projekter. 

Vibeke er specialist i strategi, forandringsledelse, det relationelle område og lederens personlige udvikling, og hun lægger vægt på koblingen mellem teorierne og den praktiske ledelsesgerning.

Anders Nielsen

Chefkonsulent hos IBC

Anders har i mange år arbejdet professionelt med salg, ledelse og kommunikation i flere større internationale virksomheder.

Anders gør meget ud af at gøre sin undervisning personlig, og brænder for forankring af værktøjer og processer. Hans personlige passion er at gøre værktøjer anvendelige i praksis, og fokus er derfor i lige så stor grad på den personlige og mentale del.

Se video med Anders her.

 

Hans Anker Meier

Konsulent hos IBC

Anker Meier har arbejdet i COOP Danmark som konsulent inden for ledelse, salg, butiksdrift og økonomi på COOP’s kursuscenter. Anker har været projekterleder på tværs af COOP, specielt inden for butiksdrift, medarbejderudvikling, trivsel og arbejdsglæde. Han har desuden arbejdet som driftsrådgiver og senere salgschef i Dagli’ Brugsen-kæden.

Anker skaber resultater hos IBCs samarbejdspartnere, og det sker med anerkendende og værdibaseret ledelse, hvor kursisterne blomstrer og får selvtillid undervejs i uddannelsen. Anker bruger sin erfaring inden for detailhandel og ledelse i sin undervisning, og han krydrer undervisningen med praktiske eksempler og metoder fra erhvervslivet.

Anker er Merkonom i regnskab og butiksdrift, AUD-fag i Ledelse og Projektstyring. Certificeret i Prince2, MBTI og Garuda Testsystem og lange Ledelsesforløb i COOP-regi.

 

Lars Poulsen

Chefkonsulent hos IBC

Lars R. Poulsen er cand.mag. og har desuden en systemisk konsulentuddannelse fra DISPUK. Lars er NLP-practitioner og certificeret coach, ICC. Han har endvidere certificeringer i MBTI, DiSC og Belbins teamroller.

Lars har lang undervisningserfaring, først og fremmest i emner inden for ledelse, kommunikation og coaching, og underviser både på dansk og engelsk. Lars lægger vægt på, at undervisningen er praksisnær, levende og sjov.

Se video med Lars her.

 

"Jeg har fået brugbare værktøjer til at styre og lede forandringer."

Brian Hjortkjær

Team Leader, DB Schenker Rail Scandinavia i Taulov

”Jeg har fået brugbare værktøjer til at lede og styre forandringer, som der er mange af i en international transportvirksomhed som DB Schenker.

Jeg har også trænet forhandlingsteknik og innovationsledelse, som jeg i hverdagen benytter til at holde processer på sporet og skabe kontinuerlig udvikling af virksomheden,” fortæller Brian Hjortkjær.

Målgruppe

Videregående ledelse er for dig, der har erfaring som leder og har lyst til at bygge mere teoretisk forståelse på din daglige ledelsespraksis. Måske har du allerede taget den grundlæggende lederuddannelse og ønsker at gå skridtet videre og lære om ledelse på et mere taktisk niveau. 

Pris

DKK 7989,- momsfrit

Faglærte og ufaglærte får tilskud.
Pris fra DKK 2604,-

Praktisk info

Videregående ledelse strækker sig over 14 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding

Videregående ledelse, Kolding - 15/08/2019

Der er undervisning i Kolding på følgende dage fra kl. 8.15 - 15.40:

15. august
2.-4. september
1.-3. oktober
29.-30. oktober
26.-28. november
9.-10. december

 

Firmakurser

Workshops

Tilskud

Denne erhvervsrettede arbejdsmarkedsuddannelse er officielt anerkendt og delvist finansieret af Undervisningsministeriet. Har du en videregående uddannelse fra fx seminariet eller universitet skal du betale det fulde deltagergebyr: DKK 7989,- eksl. moms. Faglærte og ufaglærte kan få tilskud til arbejdsmarkedsuddannelser, og der kan være mulighed for at søge tilskud til transport, kost og logi og tilskud for tabt løn.
Er du selvstændig, kan du også søge om refusion, såfremt du tilhører AMU’s målgruppe, dvs. du er faglært eller ufaglært. Læs mere om Voksen- og Efteruddannelsesgodtgørelse. Prisen med tilskud er fra DKK 2604,- momsfrit.

Følgende AMU-fag indgår i kurset:

45984 Organisationens strukturelle opbygning DKK 186
49445 Projektledelse DKK 558
43573 Ledelse af teams/produktionsgrupper DKK 558
47472 Ledelse af innovationsprocesser DKK 372
43575 Lederens forhandlingsteknik DKK 558
49444 Lederens redskaber til kompetenceudvikling DKK 372

Samlet pris for deltagere i AMU-målgruppen
inkl. lån af bøger, materialer og pc
DKK 2604

Vi tager forbehold for prisændringer som følge af ministerielle tiltag.

Uddannelse skal være en oplevelse

I Kolding kan du opleve IBC Innovationsfabrikkens prisbelønnede arkitektur. Rammerne på denne fabrik er kunst, plantevægge, fugle og rislende vand. 

Andre lokationer

IBC Esbjerg
Stormgade 200
6700 Esbjerg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Sønderborg
Hilmar Finsens Gade 18
6400 Sønderborg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - Tønder
Plantagevej 35
6270 Tønder

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - København
Børsen, Slotsholmsgade 1
1217 København K

Vis adresse på Google maps

Videregående ledelse strækker sig over 14 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding

Videregående ledelse, Kolding - 15/08/2019

Der er undervisning i Kolding på følgende dage fra kl. 8.15 - 15.40:

15. august
2.-4. september
1.-3. oktober
29.-30. oktober
26.-28. november
9.-10. december

 

Denne erhvervsrettede arbejdsmarkedsuddannelse er officielt anerkendt og delvist finansieret af Undervisningsministeriet. Har du en videregående uddannelse fra fx seminariet eller universitet skal du betale det fulde deltagergebyr: DKK 7989,- eksl. moms. Faglærte og ufaglærte kan få tilskud til arbejdsmarkedsuddannelser, og der kan være mulighed for at søge tilskud til transport, kost og logi og tilskud for tabt løn.
Er du selvstændig, kan du også søge om refusion, såfremt du tilhører AMU’s målgruppe, dvs. du er faglært eller ufaglært. Læs mere om Voksen- og Efteruddannelsesgodtgørelse. Prisen med tilskud er fra DKK 2604,- momsfrit.

Følgende AMU-fag indgår i kurset:

45984 Organisationens strukturelle opbygning DKK 186
49445 Projektledelse DKK 558
43573 Ledelse af teams/produktionsgrupper DKK 558
47472 Ledelse af innovationsprocesser DKK 372
43575 Lederens forhandlingsteknik DKK 558
49444 Lederens redskaber til kompetenceudvikling DKK 372

Samlet pris for deltagere i AMU-målgruppen
inkl. lån af bøger, materialer og pc
DKK 2604

Vi tager forbehold for prisændringer som følge af ministerielle tiltag.

Gratis mini e-bøger fra eksperter, tips og tricks, videoer og invitationer til IBC's gratis morgenseminarer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vind en bog...
Skriv dig op til vores nyhedsbrev og deltag i lodtrækningen om en bog fra kurserne på IBC. Vi trækker lod hver måned!