Adfærdsdesign og nudging

Forstå dine kunders beslutningsproces og øg din omsætning. På dette kursus lærer du, hvordan dine kunder tænker, og hvordan du med forskellige metoder og værktøjer kan ændre dine kunders adfærd.
Tilbage til kurset

På kurset lærer du om

Nudging og adfærdsdesign handler om at bruge psykologernes viden om, hvordan mennesker træffer beslutninger. Denne viden kan bruges til at designe kommunikation og kundeoplevelser, så der opnås en ønsket adfærd.

Når vi mennesker skal træffe hurtige beslutninger, sparer vi ofte på hjernekraften ved at bruge nogle tommelfingerregler. Det kan betyde, at vi opfører os irrationelt, og den irrationalitet kan du lære at forudsige og bruge konstruktivt. Du kan altså bruge adfærdsdesign og nudging i din virksomhed - både over for dine kolleger og dine kunder. 

På dette kursus fokuseres der primært på adfærdsdesign over for kunderne, og du får gode teknikker, værktøjer og metoder, du kan bruge i hverdagen.

Kursusbeskrivelse

Kurset Adfærdsdesign og nudging er baseret på teori fra forskere som Daniel Kahneman, Richard Thaler, Dan Ariely og Robert Cialdini. På kurset får du omsat den akademiske teori til praksis og metode, sådan at du hurtigt kan komme i gang med adfærdsdesign. Der tages udgangspunkt i konkrete cases, hvor du får input til at arbejde med adfærdsdesign i din virksomhed.

Undervisningsformen er en afveksling mellem oplæg, diskussion og øvelser. Du får træning i processer, metode og praktiske overvejelser forbundet med nudging og adfærdsdesign. På den måde får du mulighed for at skabe en kobling mellem de teoretiske værktøjer og virkeligheden i din virksomhed.

Du lærer blandt andet om:

  • Adfærdsøkonomi, nudging og adfærdsdesign
  • Fejlslutninger og irrationelle beslutninger, som vi mennesker typisk gør
  • En metode til adfærdsdesign i praksis
  • De 7 grundlæggende principper for adfærdsdesign
  • Kreative løsninger designet til det irrationelle menneske
  • Test og mål på resultater af dit adfærdsdesign

Hvad enten du sælger på nettet eller i et fysisk møde med din kunde, så vil du på dette kursus få konkrete tips og tricks, du kan bruge i hverdagen. Du lærer både om tekster til websiden eller design af din butik, der kan øge salget. Du lærer desuden om dine kunders måde at bearbejde information på, og hvordan du kan optimere kommunikationen.

UNDERVISEREN FORTÆLLER

Mød underviseren Jens Balle - forfatter, finansmand og foredragsholder. Han fortæller her om indholdet på Adfærdsdesign og nudging uddannelsen

 

Dit og virksomhedens udbytte

Med dette kursus i adfærdsdesign og nudging får du og din virksomhed en enkel og praktisk metode til at arbejde med adfærdsdesign.

Du lærer at definere den ønskede adfærd, analysere barriererne for at efterleve adfærden, du lærer, hvordan du gør den ønskede adfærd attraktiv, og hvordan du til sidst kan teste, om dit adfærdsdesign virker i praksis.

Underviseren Jens Balle

Forfatter, finansmand og foredragsholder

Siden 2006 har Jens blogget og holdt foredrag om adfærdsøkonomi under overskriften "Hulemænd i habitter". En overskrift, der også er titlen på hans bog om adfærdsøkonomi, som netop er udkommet i en ny udgave.

Jens har mere end 30 års erfaring med kommunikation om de finansielle markeder og produkter. Kommunikation, der har ført til succesfuld lancering af en række finansielle produkter og branding af udbyderne.

Det var netop arbejdet med kunderne i den finansielle verden, der vakte Jens' interesse for adfærdsøkonomi. For hvorfor agerer kunder så irrationelt og træffer dårlige beslutninger, når markederne laver udsving?

Jagten efter svaret på det spørgsmål førte til Jens’ store interesse for adfærdsøkonomi. For mens økonomer tager udgangspunkt i, at vi mennesker foretager rationelle beslutninger, ved psykologer godt, at vi blot er irrationelle mennesker. Og i spændingsfeltet mellem økonomer og psykologer finder man adfærdsøkonomien og teorierne bag adfærdsdesign og nudging.

nudging jens balle 400x550

Jens Balle - forfatter, finansmand og foredragsholder

"Hulemænd i habitter giver et godt indblik i vores irrationnelle adfærd, og den er let at læse i en travl hverdag."

Martin Thorborg

Serieiværksætter

Hulemænd i habitter giver et godt indblik i vores irrationnelle adfærd, og den er let at læse i en travl hverdag. 

Du får en bog om adfærdsdesign

På Adfærdsdesign og nudging får du bogen "Hulemænd i habitter", der er skrevet af underviseren Jens Balle.

Bogen giver dig indsigt i, hvordan vi som mennesker træffer beslutninger, da vi tit er dårlige til at tage beslutninger, fordi vi lader os påvirke på vej mod beslutningen. Ofte helt uden at vi ved det. Med denne bog får du indblik i de fejl, vi ofte begår, ligesom du får input til, hvordan du kan undgå dem.

nudge kursus jens balle

Målgruppe

Adfærdsdesign og nudging er for dig, der arbejder med virksomhedens kundevendte aktiviteter. Du sidder måske i en marketingafdeling eller står i spidsen for salget og vil gerne have værktøjer til at få bedre resultater af jeres aktiviteter over for kunderne. Kurset kan bruges både til salg på nettet og i det fysiske møde med kunden.

Uddannelsen er grundlæggende, og der stilles ikke krav til en forudgående uddannelse.

Pris

DKK 7899,- ekskl. moms

Praktisk info

Adfærdsdesign og nudging strækker sig over 6 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding

Adfærdsdesign og nudging, Kolding - 25/03/2020

Der er undervisning følgende dage kl. 9.00 - 15.00:

Modul 1: 25. - 26. marts 2020
Modul 2: 29. - 30. april 2020
Modul 3: 27. - 28. maj 2020

Firmakurser

Workshops

Uddannelse skal være en oplevelse

I Kolding kan du opleve IBC Innovationsfabrikkens prisbelønnede arkitektur. Rammerne på denne fabrik er kunst, plantevægge, fugle og rislende vand. 

Andre lokationer

IBC Esbjerg
Stormgade 200
6700 Esbjerg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Sønderborg
Hilmar Finsens Gade 18
6400 Sønderborg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - Tønder
Plantagevej 35
6270 Tønder

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - København
Børsen, Slotsholmsgade 1
1217 København K

Vis adresse på Google maps

Adfærdsdesign og nudging strækker sig over 6 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding

Adfærdsdesign og nudging, Kolding - 25/03/2020

Der er undervisning følgende dage kl. 9.00 - 15.00:

Modul 1: 25. - 26. marts 2020
Modul 2: 29. - 30. april 2020
Modul 3: 27. - 28. maj 2020

Gratis mini e-bøger fra eksperter, tips og tricks, videoer og invitationer til IBC's gratis morgenseminarer.