Skrivekursus - skriv godt!

Vil du lære at skrive til både fornuft og følelser? Få de klassiske skriveregler, så dine tekster bliver læst og forstået.

Bemærk at dette er et e-læringskursus, der tages på vores lokationer ved IBC.

Tilbage til kurset

På kurset lærer du om

Bliv effektiv til at forfatte professionelle og kreative tekster gennem dette skrivekursus. Dyk ned i kunsten at skrive tekster, der fanger og fastholder læserens opmærksomhed på nettet. Lær at forfatte arbejdsmails, der ikke bare bliver læst, men også omsættes til handling. Dette kursus er skabt til dig, der elsker det danske sprog og ønsker at mestre dets grammatiske finesser samt lægge et fundament for god erhvervskommunikation. Træd ind i en verden af ord, hvor kreativitet, effektivitet og sprog mødes, og lad dine skrivefærdigheder skinne!

Vi ved af erfaring, at to dage ikke er tilstrækkeligt til at mestre skrivekunsten. Derfor strækker kurset sig over seks dage, opdelt i tre moduler, hvor hvert modul varer to dage. Der er en til to ugers pause imellem hvert modul. Denne struktur giver dig mulighed for at anvende det, du har lært, i praksis mellem modulerne. Ved at kunne reflektere og praktisere det lærte mellem modulerne, vil du få endnu mere ud af din uddannelse og kunne vende tilbage til det næste modul med nye, erfaringsbaserede spørgsmål

Kurset er workshop-baseret, dvs. at alle undervisningsdage er et miks af oplæg, øvelser og arbejde med egne tekster. Du får således hjælp til at løse de udfordringer, du arbejder med lige nu.

At skrive er et håndværk. Det skal læres, og det skal trænes. Skriveprocessen kan deles op i lette trin, sådan at du får modet, lysten og evnen til at fortælle din historie.

På dette skrivekursus får du tips fra eksperten, der hjælper dig med at gøre dine tekster lettere at forstå. Du får tricks, der gør dine beskrivelser til en sanselig oplevelse.

Med din nye viden bliver du bevidst om din personlige skriveproces, så du kan skabe struktur, klarhed og præcise vinkler i dine tekster - og ikke mindst budskaber, der kommer igennem til din læser.

Du får helt konkrete og effektive redskaber med, så den gode tekst altid er inden for rækkevidde. Også når det kan virke uoverskueligt. 

På kurset lærer du at mestre:

 • ChatGPT til skribenter: Lær hvordan du bruger ChatGPT til at skrive bedre, hurtigere og smartere.
 • Skriveprocessen i sin helhed – hvordan du kommer i gang og videre, når du er gået i stå.
 • Tekstforfatterens hemmeligheder og ”beskidte” tricks.
 • Hvad der kendetegner en god tekst - hvad er vinklen, og du får forståelse for flow og arbejdet med budskaber.
 • Tekststruktur, form og genrer – hvad, til hvem, hvordan og hvornår.
 • Indhold og budskab – skriv, så det er nemt at forstå og udryd det dårlige sprog.
 • Virkemidler – hvordan du får sat form og farve på din tekst, så du også får din læser med, når du skriver.
 • Hvordan du skriver kort, klart og klikbart - lige fra sociale medier, e-mail og til nettet.
 • Pressemeddelelser – hvordan du skriver en pressemeddelelse, så den også bliver bragt i avisen.

 

Få et hurtigt overblik over forløbet

Tina Da Silva giver i videoen et hurtig overblik over indhold og udbytte af skrivekurset - skriv godt.

Dit og virksomhedens udbytte

Efter skrivekurset bliver du en ressource for din virksomhed, når der skal skrives gode tekster, lige fra den korte opdatering til Facebook til den lange tekst i nyhedsbrevet.

Med dine nye kompetencer får din virksomhed også kommunikation, som skaber resultater internt. Hvor mange mails læser du egentlig til ende, og hvor mange mails læser du, som rent faktisk gør en forskel? En god mail er den tykke olie, der smører den moderne organisation.

Er budskabet ikke klart og tydeligt, kan en snørklet mail fra chefen være let at misforstå, således at tingene enten ikke bliver gjort eller bliver gjort forkert.

 

 

Når du har gennemført kurset, er du klædt godt på til at skrive gode og fængende tekster.

 

 • Du ved, hvordan du skal gribe skriveprocessen an, selv når det er en stor opgave, og din chef læser med.
 • Du har fået konkrete og effektive redskaber til at løse enhver skriveopgave.
 • Du ved, hvordan du researcher og forbereder arbejdet med dine egne tekster.
 • Du lærer at give og modtage feedback på tekster.
 • Du forstår dine læsere, og hvad der skal til for at motivere dem til handling.

Forfatter og copywritter Tina da Silva

Tina har arbejdet som tekstforfatter på reklamebureauer og i flere B2B-virksomheder, hvor hun har beskæftiget sig med branding, marketing og kommunikation for internationale brands. Tina da Silva er forfatter til flere fagbøger udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof. Derudover har hun været copywriter på både radio- og tv-reklamer, hvor hun har produceret tusindvis af storyboards og voiceovers. Tina har også arbejdet med intern kommunikation og har bl.a. lavet sprogpolitikken for Grundfos. I dag er Tina underviser, oversætter og selvstændig konsulent inden for digital marketing og strategi.

TinaDaSilva

Underviserteamet bag

Tina da Silva

Tina da Silva

Forfatter og copywriter

Tina har arbejdet som tekstforfatter på reklamebureauer og i flere B2B-virksomheder, hvor hun har beskæftiget sig med branding, marketing og kommunikation for internationale brands. Tina da Silva er forfatter til flere fagbøger udgivet af forlaget Lindhardt & Ringhof. Derudover har hun været copywriter på både radio- og tv-reklamer, hvor hun har produceret tusindvis af storyboards og voiceovers. Tina har også arbejdet med intern kommunikation og har bl.a. lavet sprogpolitikken for Grundfos. I dag er Tina underviser, oversætter og selvstændig konsulent inden for digital marketing og strategi.

"Det var en varieret, relevant og spændende undervisning med en dygtig og meget inspirerende underviser. Jeg kan varmt anbefale kurset."

Vibeke Egsgaard,

Management Secretary hos Daka Denmark

Tak for et rigtig godt kursus på IBC. Jeg er så glad for alt det, jeg har taget med hjem fra "Skriv Godt" kurset, og jeg bruger det i min hverdag. Jeg kan godt lide den fleksibilitet, der har været - kombineret med programmet og emnerne. Tina da Silva havde tilrettelagt undervisningen, så der blev gennemgået emner og teori kombineret med aktuelle eksempler inden for områderne. Derudover tog hun sig tid til individuel sparring, og der var plads til fleksibilitet, hvis vi spurgte ind til et nyt emne. Det var en varieret, relevant og spændende undervisning med en dygtig og meget inspirerende underviser. Jeg kan varmt anbefale kurset.

Du får Writers Workbook - sælg med storytelling  

Som deltager får du den trykte version af bogen: “Skriv dig ind i dine læseres hjerne, hjerte og pengepung i 8 nemme trin” af Christina Klitsgaard, der er i flere år har arbejdet professionelt med email-markedsføring. Bogen har en værdi af 995 kr. og er inkluderet i deltagergebyret. Bogen er et rigtig godt arbejdsredskab, som du kan bruge, når du kommer hjem fra kurset, og du skal have din nye viden omsat til praksis i din virksomhed.

skriv godt 2023

Målgruppe

Skrivekurset Skriv godt! henvender sig til alle, der gerne vil lære at arbejde mere professionelt med skriveprocessen og det at blive bedre til at skrive gode tekster. 

Måske arbejder du dagligt med intern eller ekstern kommunikation, hvor du servicerer kunder med tekst til eksempelvis sociale medier, hjemmeside eller nyhedsbreve? Du kan også være informations- eller kommunikationsansvarlig – men det vigtigste er, at du godt kan lide at skrive, og du har brug for skrivemetoder og ikke mindst en effektiv skriveproces, så du opnår bedre tekster. Du kan f.eks. have en akademisk uddannelse, hvor du aldrig blev undervist i det at skrive. 

Dette kursus henvender sig til dig som arbejder i eller som ønsker at arbejde i den merkantile sektor med salg, markedsføring og kommuniktion. Vi håber, du har lyst til at blive en del af et nyt hold af dygtige skribenter hos IBC Kurser.


IBC har fem grundlæggende marketing uddannelser: Digital Marketing Manager, Social Media Manager, Grafisk Design Basis, Skrivekursus og WordPress. De fem uddannelser giver dig et solidt grundlag, som du kan bygge ovenpå med kurser, der giver mulighed for specialisering indenfor f.eks.- SEO, Facebook ads, Google ads, copywriting, nudging, mobilvideo etc.
Pris

DKK 3990,- momsfrit

Faglærte og ufaglærte får tilskud.
AMU-fag og pris fra DKK 624,-

Praktisk info

Skrivekursus - skriv godt! strækker sig over 6 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding

Skrivekursus - skriv godt!, Kolding - 23/09/2024

Der er undervisning følgende dage fra kl. 9.00 - 16.25:

Modul 1: 23.-24. september
Modul 2: 28.-29. oktober
Modul 3: 18.-19. november

Skrivekursus - skriv godt!, Kolding - 30/04/2025

Der er undervisning følgende dage fra kl. 9.00 - 16.25:

Modul 1: 30. april -1. maj 2025
Modul 2: 27.-28. maj 2025
Modul 3: 18.-19. juni 2025

Virkomhedskurser

Prøver

AMU-fag og pris

Denne erhvervsrettede arbejdsmarkedsuddannelse er officielt anerkendt og delvist finansieret af Undervisningsministeriet. Har du en videregående uddannelse fra fx seminariet eller universitet skal du betale det fulde deltagergebyr: DKK 3990,- eksl. moms. Faglærte og ufaglærte kan få tilskud til arbejdsmarkedsuddannelser, og der kan være mulighed for at søge tilskud til transport, kost og logi og tilskud for tabt løn.
Er du selvstændig, kan du også søge om refusion, såfremt du tilhører AMU’s målgruppe, dvs. du er faglært eller ufaglært. Læs mere om Voksen- og Efteruddannelsesgodtgørelse. Prisen med tilskud er fra DKK 624,- momsfrit.

Følgende AMU-fag indgår i kurset:

47299 Skriftlig kommunikation - sprog og sprogbrug DKK 416
45536 Faglig skrivning DKK 0,00
47302 Virksomhedens sprogpolitik i praksis DKK 208

Samlet pris for deltagere i AMU-målgruppen
inkl. lån af bøger, materialer og pc 
DKK 624

Vi tager forbehold for prisændringer som følge af ministerielle tiltag.

Uddannelse skal være en oplevelse

I Kolding kan du opleve IBC Innovationsfabrikkens prisbelønnede arkitektur. Hele bygningen er i træ, og rammerne på denne fabrik er lys, kunst, plantevægge og rislende vand.

Skrivekursus - skriv godt! strækker sig over 6 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding

Skrivekursus - skriv godt!, Kolding - 23/09/2024

Der er undervisning følgende dage fra kl. 9.00 - 16.25:

Modul 1: 23.-24. september
Modul 2: 28.-29. oktober
Modul 3: 18.-19. november

Skrivekursus - skriv godt!, Kolding - 30/04/2025

Der er undervisning følgende dage fra kl. 9.00 - 16.25:

Modul 1: 30. april -1. maj 2025
Modul 2: 27.-28. maj 2025
Modul 3: 18.-19. juni 2025

Denne erhvervsrettede arbejdsmarkedsuddannelse er officielt anerkendt og delvist finansieret af Undervisningsministeriet. Har du en videregående uddannelse fra fx seminariet eller universitet skal du betale det fulde deltagergebyr: DKK 3990,- eksl. moms. Faglærte og ufaglærte kan få tilskud til arbejdsmarkedsuddannelser, og der kan være mulighed for at søge tilskud til transport, kost og logi og tilskud for tabt løn.
Er du selvstændig, kan du også søge om refusion, såfremt du tilhører AMU’s målgruppe, dvs. du er faglært eller ufaglært. Læs mere om Voksen- og Efteruddannelsesgodtgørelse. Prisen med tilskud er fra DKK 624,- momsfrit.

Følgende AMU-fag indgår i kurset:

47299 Skriftlig kommunikation - sprog og sprogbrug DKK 416
45536 Faglig skrivning DKK 0,00
47302 Virksomhedens sprogpolitik i praksis DKK 208

Samlet pris for deltagere i AMU-målgruppen
inkl. lån af bøger, materialer og pc 
DKK 624

Vi tager forbehold for prisændringer som følge af ministerielle tiltag.

Tilmeld dig nyhedsbrev - få gratis mini e-bøger, tips og tricks og invitationer til gratis morgenseminarer.