SAP CO - Controlling

Med standardkurset i SAP CO bliver du klædt på i CO-modulet, der har fokus på de tre hovedbegreber: Omkostningssted, intern ordre og profitcenter.
Tilbage til kurset

På kurset lærer du om


Du får en kort introduktion til SAP 6.0, hvor hovedvægten er lagt på at beskrive sammenhængen mellem SAP CO- og SAP FI-modulerne og integrationen af de to moduler med SAP’s logistikmoduler. Vi arbejder med klasseundervisning og praktiske øvelser systemet. Du kommer igennem de tre hovedbegreber:

Omkostningssted

 • Oprettelse af standardhierarki

 • Omkostningssteder

 • Omkostningsstedsgruppe og sammenhæng med profitcenterregnskabet

 • Omkostningsfordeling, både steds- og artsfordeling

Profitcenter regnskab

 • Oprettelse af standardhierarki

 • Profitcenter automatiske posteringer fra SD og MM-modulet

Interne ordrer

 • Oprettelse af interne ordrer

 • Ordregrupper

 • Afregning

 • Statistiske interne ordrer

 • Planlægning og budgettering på omkostningssted

 • Profitcenter

Gennem hele kurset arbejder du med relevante rapportudtræk på de manuelle og automatiske bogføringer, som danner grundlag for forståelsen af grundbegreber og sammenhænge.

Efter endt kursus vil du få et kursusbevis.

Underviserne fortæller

Hør SAP underviser Susanne Christensen fortælle om udbyttet ved at tage en SAP uddannelse. IBC udbyder 12 forløb som er specialiseret til hvert sit SAP modul

Dit og virksomhedens udbytte

Efter kurset kan du bruge modulet og dets værktøjer kompetent og professionelt på din arbejdsplads. Du lærer også om sammenhængen mellem SAP FI og SAP CO og deres integration med SAP’s logistikmoduler.

Kurset giver dig et indblik i SAP som system, men hovedfokus i de to kursusdage er på CO-modul. Vi ser nærmere på, hvordan det arbejder sammen med FI-modulet, samt hvilke fordele det har for virksomheden at få de to finans- og controlling-moduler til at interagere med SAP’s logistikmoduler.

Underviserteamet bag

Susanne Christensen

Chefkonsulent hos IBC

Siden 2007 har Susanne undervist i SAP inden for salg, indkøb, lager, produktion, vedligehold, beregning af materialebehov, HR, finans, controlling og integrations-virksomhedsspillet.

Susanne er uddannet kontorassistent og har en erhvervspædagogisk diplomuddannelse i lean, ledelse i praksis samt i undervisning og læring.

Susanne har blandt andet implementeret SAP hos Fertin Pharma A/S, Sanistål A/S samt ledige i op til 30 dage i de mange moduler.

I undervisningen lægger hun vægt på, at kursisterne får sammenhænge og forståelse for SAP-systemet, hvor hendes erfaringer selvfølgelig bliver inddraget med gode eksempler, så kursisterne går hjem med et større og bredere kendskab til systemet og ikke er bange for at arbejde i og med SAP.

"De formidler SAP, så du forstår sammenhængen i SAP-systemet."

Conni Valentin

Siemens Gamesa

Jeg synes, at jeg har fået en rigtig god forståelse af det, jeg faktisk arbejder med til dagligt. Kurset har givet mig muligheder for nye udfordringer, enten i mit nuværende job eller et helt andet sted. Kurset har været meget givende og underviserne er fantastisk dygtige, de formidler undervisningen, så man forstår den store sammenhæng.

Du lærer i et rigtigt SAP-system 

IBC har egen SAP-server og SAP-system, så du du kan få hands-on praktisk erfaring i alle øvelserne. Det særlige ved IBC's SAP-kurser er, at det ikke er e-learning. Der er underviser på hele tiden, og der er medkursister, som du kan erfaringsudveksle med. Underviseren gennemgår øvelserne, knytter virksomhedernes flow til SAP-undervisningen og svarer på dine spørgsmål. Hos IBC kan du trygt udforske SAP-systemet, da du arbejder på IBC's SAP-server. Vælg imellem IBC's 12 specialicerede SAP forløb.

Du får SAP undervisningsmaterialet

Du får undervisningsmateriale, som er skrevet af IBC’s SAP-team. Undervisningsmaterialet er inkluderet i deltagergebyret og er et rigtig godt opslagsværk, du kan bruge, når du kommer hjem fra kurset og skal have al din nye viden omsat til praksis i din virksomhed.

SAP kursus uddannelse

Målgruppe

Kurset er for dig, der vil have styrket dine kompetencer i SAP CO-modul, have en klar forståelse af begreberne omkostningssted, intern ordre og profitcenter, forstå sammenhængen mellem SAP FI- og SAP CO-moduler og kunne integrere SAP FI og SAP CO med SAP’s logistikmoduler.

Praktisk info

SAP CO - Controlling strækker sig over 2 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding

SAP CO - Controlling, Kolding

Der er undervisning følgende dage i Kolding fra kl. 8.30 - 15.30:

d. 20. - 21. juni 2022

Virkomhedskurser

Prøver

Uddannelse skal være en oplevelse

I Kolding kan du opleve IBC Innovationsfabrikkens prisbelønnede arkitektur. Rammerne på denne fabrik er kunst, plantevægge og rislende vand. 

Andre lokationer

IBC Esbjerg
Stormgade 200
6700 Esbjerg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Sønderborg
Hilmar Finsens Gade 18
6400 Sønderborg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - Tønder
Plantagevej 35
6270 Tønder

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - København
Børsen, Slotsholmsgade 1
1217 København K

Vis adresse på Google maps

SAP CO - Controlling strækker sig over 2 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding

SAP CO - Controlling, Kolding

Der er undervisning følgende dage i Kolding fra kl. 8.30 - 15.30:

d. 20. - 21. juni 2022

Tilmeld dig nyhedsbrev - få gratis mini e-bøger, tips og tricks og invitationer til gratis morgenseminarer.