På kurset får du indsigt i mentoring ud fra anerkendt teori og metoder, problemløsning, positiv psykologi og den motivationsskabende samtale. Du træner i forskellige udviklings- og samtaleværktøjer, der kan støtte særligt sårbare unge og voksne, hvor målet er at opnå og/eller vedligeholde en tilknytning til en uddannelse og/eller arbejdsliv. En mentor hjælper med at bygge bro mellem borger og kommune samt uddannelsessted eller virksomhed.
Da mentorrollen kan tage forskellige form, kræver det træning og erfaring, personlig indsigt og refleksion samt at mentor er motiveret til at påtage sig rollen og er i stand til at observere, analysere og forstå følelser og adfærd hos sig selv og hos andre.
Mentors roller er typisk at støtte og forberede modtagelse af kollega med særlige behov, planlægning, udvikling o g formidling af nye opgaver samt af værdier og kulturelle aspekter på arbejdspladsen.
Mentorskabet ses således af flere virksomheder som en strategisk kompetenceudviklingsaktivitet, der også understøtter bæredygtig ledelse og ESG.
Vi kommer gennem følgende:
Ansatte i private og offentlige virksomheder, som ønsker at kombinere mentorrollen i eksisterende jobfunktion
Mentor for kolleger med særlige behov strækker sig over 3 undervisningsdag(e), og udbydes i Vejen
Der er undervisning på følgende dage:
13. maj + 14. maj + 20. maj fra klokken 08.00-15.25