Design Thinking

På dette virksomhedsforløb træner vi design thinking mindset med jeres medarbejdere, så I kan udvikle nye services, produkter og forretningsområder.
You cannot register to any session of this event
Tilbage til kurset

På forløbet lærer du om

På dette forløb træner vi metoden design thinking, i et virksomhedsforløb, der bliver skræddersyet til jeres virksomhed. Design thinking er en metode til udvikling af nye services, produkter og forretningsområder.

På forløbet får I de konkrete værktøjer til kreativitet og nytænkning. Forløbet giver jer et nyt mindset, som skærper jeres evne til at imødekomme jeres kunders behov.

I bliver trænet i en anerkendt innovationsproces, hvor I går fra den rå og ubearbejdede idé og igennem alle faser frem til det færdige produkt. Alle aspekter tages med i processen, fx systematisk afdækning af brugerbehov, udvikling af ydelser og forretningsmodeller og en plan for eksekvering.

Derudover kommer I til at arbejde konkret med brugerundersøgelser, interview, observationer og anden research.


Modul I: Hvordan indsamler vi valide brugerdata?
På modulet skal vi øve at høre, at se, at være uden at påvirke og at undersøge verden uden at se og høre sig selv. Det første modul handler konkret om at forberede, tilrettelægge og gennemføre brugerundserøgelser.

Modul II: Hvordan oversætter vi fra brugerdata over information til løsninger baseret på behov og ønsket værdiskabelse?
På modulet skal vi øve at oversætte fra data til løsninger, og at tilsidesætte egne holdninger og synsninger uden at tilsidesætte egen faglighed og erfaring.

Modul III: Hvordan tester vi undervejs i en udviklingsproces om vores løsninger rammer behov og ønsket værdiskabelse?
På modulet skal vi øve at indarbejde testresultater i vores koncepter, og samle op på arbejdet i forløbet og lukke oplevede huller i processen. Vi skal herudover sammen reflektere over, hvordan I i hverdagen kan bruge og facilitere design thinking processer.

Mellem modulerne skal I forvente at bruge tid på at arbejde med design thinking og teste de prototyper I har udviklet.

Vi skræddersyr forløbet til jeres virksomhed
Design Thinking er et virksomhedsforløb, det vil sige, at vi skræddersyr et forløb til jeres virksomhed, at ovenstående er inspiration til det endelige program.

Vi mødes, og afklarer jeres forventninger til uddannelsen. På baggrund af mødet fremsender vi et konkret tilbud til jer. Både møde og tilbud er selvfølgelig uforpligtende og uden omkostninger for jer.

Dit og virksomhedens udbytte

Udbyttet med af dette forløb er et design thinking mindset i jeres virksomhed. Det handler om tilgangen til vores kunder, vores brugere, vores kolleger og vores projekter.

Når vi ”tænker design”, tænker vi i organisationer, der er designet til at ramme menneskelige behov og ønsker. Vi tænker i effektive gentagelser, hyppige tests af antagelser, indsigter, løsninger og ikke mindst i at modellere vores produkter, strategi og forretning rundt om vores kunder.

Udbyttet af forløbet er at:

  • Design thinking bliver en del af jeres fælles sprog og referenceramme, når der arbejdes med udviklingsprojekter og forandring i jeres virksomhed.
  • I kan tilrettelægge og gennemføre udviklingsprojekter- og processer baseret på design thinking.

Forløbet

Forløbet er bygget op som et projekt. Det betyder, at I kommer til at gennemføre et ”sandkasseprojekt” sammen i teams. Der er store fordele forbundet med denne tilrettelæggelsesform.

Når vi arbejder sammen lærer vi sammen, og vi lærer både strukturen og systematikken i design thinking, ligesom vi lærer om sammenhænge og hverdagsudfordringer i procesarbejdet.

Sagt på en anden måde, giver denne måde at arbejde og lære på en rullende start, som I selv kan bygge videre på efterfølgende.

En mere traditionel tilrettelæggelsesform giver en tungere rygsæk, som man selv skal slæbe op i fart. På IBC mener vi, at implementeringen skal starte i forløbet, og det er princippet i den måde forløbet er tilrettelagt på.

Og så er det ovenikøbet sjovt.

Når vi arbejder på denne måde, er der ikke faste pauser og skema og ingen garanti for, at alle får helt den samme oplevelse. Men der er garanti for, at oplevelsen sætter langt dybere spor, og at læringen sidder bedre fast.

Underviserteamet bag

Vibeke Fisker

Chefkonsulent hos IBC

Vibeke har en mastergrad i ledelses- og organisationsudvikling fra Copenhagen Business School samt en mastergrad i læreprocesser - forandringsledelse og arbejdsmiljø fra Aalborg Universitet.

Hun har desuden en baggrund som leder i sundhedsvæsenet, hvilket har givet hende praktisk erfaring med arbejdsmiljø, kvalitetssikring, udvikling og projekter i en stor organisation.

Vibeke er IBC’s specialist i trivsel på arbejdspladsen, dvs. forandringsledelse, det relationelle område og lederens personlige udvikling. Hun har en dyb og opdateret teoretisk viden og den erfaring, som er en forudsætning for at koble teorier med ledelse i praksis. Endelig er hun en yderst vellidt underviser af deltagerne på hendes forløb.

Jens Gamauf Madsen

Adm. direktør for IBC og ekspert i design thinking og innovation

Jens Gamauf har siden 2010 haft ansvaret for IBCs efteruddannelse i design thinking og innovation, og har lavet projekter og uddannelsesforløb for bl.a. fødevarevirksomheder, medie- og kommunikationsvirksomheder, uddannelsesinstitutioner og projektnetværk i ind- og udland. Jens Gamauf er certificeret i design thinking på HPI i Potsdam og IE i Madrid.

Jens Gamauf har været programejer på 180 academy, et initiativ med virksomheder som LEGO, Nokia og Middelfart Sparekasse bag, som for lidt over 10 år siden udviklede en innovationsuddannelse med fokus på brugerdreven innovation og design thinking.

180 academy udbød bl.a. en uddannelse på masterniveau i teori og praksis. Med det udgangspunkt har Gamauf gennem årene sammen udviklet og afholdt en lang række ”Design Thinking som Håndværk” forløb for virksomheder som f.eks. Nuuday og YouSee.

"Design Thinking var en kæmpe AHA-oplevelse!"

Leslie Lundehøj Jørgensen

Product Developer, Rynkeby

Design Thinking var en kæmpe AHA-oplevelse, som jeg benytter til at udvikle ideer i min egen virksomhed, Rynkeby. Vi forlod vores trygge comfort zones, og kom ud i verden for at møde forbrugerne og lytte til deres behov og ønsker, som er et nøglepunkt i uddannelsen.

Det var sundt at forlade vores osteklokker på kontorerne og på den måde udvikle produkter udefra, fordi vi ofte udvikler produkter indefra efter vores egne ideer. At få vendt op og ned på alting er lærerigt. Blandt andet fordi vi var sat sammen i grupper af deltagere med forskellige baggrunde.

Dette er et virksomhedskursus

Dette er et virksomhedskursus, hvilket vil sige, at vi skræddersyr kurset til jer. Med virksomhedskurser tilpasser vi omfang og indhold til jeres virksomhed, og kurset kan afholdes hos IBC eller i jeres virksomhed.

Vi mødes, og afklarer jeres forventninger til uddannelsen. På baggrund af mødet fremsender vi et konkret tilbud til jer. Både møde og tilbud er selvfølgelig uforpligtende og uden omkostninger for jer.

Kontakt koordinator
Jannie Bruerberg Holm

+45 7224 1764
Mail: jbho@ibc.dk

 

virksomhedskurser

Målgruppe

Design thinking er en holdsport. Derfor skal I invitere mange forskellige fra jeres virksomhed med på forløbet. Heraf både humanister, teknologer, økonomer, HR-afdelinger og mange andre for at design thinking går op i en højere enhed. Design thinking er den nøgle, der låser samspillet op.

Praktisk info

Design Thinking strækker sig over en eller flere dage efter aftale, og udbydes i I din virksomhed eller i lokaler hos IBC.

Prisen dækker udgifter i forbindelse med kurset.

Design Thinking, I din virksomhed eller i lokaler hos IBC.

Virkomhedskurser

Design Thinking strækker sig over en eller flere dage efter aftale, og udbydes i I din virksomhed eller i lokaler hos IBC.

Prisen dækker udgifter i forbindelse med kurset.

Design Thinking, I din virksomhed eller i lokaler hos IBC.

Tilmeld dig nyhedsbrev - få gratis mini e-bøger, tips og tricks og invitationer til gratis morgenseminarer.