Kurser for ledige

Kurser for ledige - de jobrettede kurser fra positivlisten.

Uddanelses- og kursusmuligheder for ledige

Vi hjælper dig med at øge din markedsværdi ved at tilbyde kurser af høj kvalitet, som fylder nye jobrettede kompetencer i din rygsæk. Vi har både kurser der afvikles som traditionel holdundervisning og som digital undervisning. 

Holdundervisning
Du kan vælge mellem fire jobrettede uddannelser, der tilbydes som holdundervisning:

  1. Skriv godt 
  2. Grafisk Design Basis
  3. Webredaktør
  4. Den grundlæggende lederuddannelse


Digitalt læringscenter
Du kan vælge mellem en række af jobrettede kurser, der afvikles i vores digitale læringscenter - IBC 360.

Derudover har du mulighed for at vælge enkeltfag, fra den regionale positivliste og den nationale positviliste

 ibc 360

Få en jobplan
Alle IBC’s uddannelser kan tages af ledige, hvis de bliver godkendt som en del af en jobplan. For at få godkendt en jobplan, så skal du kontakte dit jobcenter og a-kasse.

Få et gratis karrieremøde på IBC

Når du er blevet ledig, kan det være en jungle at finde rundt i de forskellige efteruddannelsesmuligheder og kurser for ledige. Ud over at sætte dig ind i de mange regler på området skal du også finde ud af, hvilke fagområder du ønsker at øge dine kompetencer inden for.

For at hjælpe dig godt på vej får du i nedenstående et overblik over dine rettigheder og muligheder som ledig med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse. Har du yderligere spørgsmål, tilbyder vi et gratis karrieremøde på IBC eller vejledning pr. telefon og mail.

E-mail: info@ibc.dk
Hovednummer: (+45) 72 24 17 00

 

Din uddannelse afgør, hvordan du kan søge om uddannelse som ledig

Er du faglært, ufaglært eller har en kort uddannelse?
Er du faglært, ufaglært, eller har en erhvervsfaglig uddannelse - evt. i kombination med en kort videregående uddannelse, så har du ret til 6 ugers jobrettet uddannelse. Kurset er gratis, men skal godkendes af din a-kasse først.

Har du en videregående uddannelse?
Alle IBC’s uddannelser kan tages af ledige med videregående uddannelser fra fx. seminariet eller universitetet, hvis de bliver godkendt som en del af en jobplan. For at få godkendt en jobplan, skal du kontakte dit jobcenter og a-kasse.

Hvornår og hvor længe?
Du kan påbegynde jobrettet uddannelse, når du har 5 ugers ledighed. Der er dog enkelte fag der kan tages fra 1. ledighedsdag. Disse fag er markeret med en stjerne på positivlisten. Den periode, du har til rådighed, afhænger af, om du er over eller under 25 år.

  • Er du over 25, skal du gennemføre den jobrettede uddannelse inden for de første 9 måneder af din ledighed.
  • Er du under 25, skal du gennemføre den jobrettede uddannelse inden for de første 6 måneder af din ledighed.

Starter du på en uddannelse i opsigelsesperioden, kan du fortsætte uddannelsen i op til 6 uger fra første ledighedsdag, hvis det drejer sig om et forløb du kan tage som jobrettet uddannelse.

Hent rådgivning om dine muligheder i a-kassen, på jobcenteret og hos IBC - gerne så snart du er blevet opsagt.

Vejledning, godkendelse og betaling

Vil du søge jobrettet uddannelse, beder du om vejledning i jobcentret. Jobcenteret vejleder dig om jobrettet uddannelse allerede under den første jobsamtale, hvis du anmoder om det. Du skal aftale med jobcenteret, at du deltager i uddannelse i ledighedsforløbet samt at det er jobcenteret, der betaler kursusafgiften.

A-kassen kan godkende din ansøgning om jobrettet uddannelse, når du har fået vejledning af jobcentret. Dette sker på blanketten AR237. Din a-kasse skal godkende kurset eller forløbet, inden du starter. 

Du finder som udgangspunkt selv kurset eller uddannelsen og aftaler det nærmere forløb med IBC. Hvis det forløb, der kan skaffe dig jobmuligheder, overskrider en varighed på 6 uger, kan jobcenteret evt. tilbyde dig den resterende del af forløbet efter “Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats”. Hør om dine muligheder på dit jobcenter.

 

Befordringsgodtgørelse og tilskud til kost og logi for ledige
Hvis du deltager i AMU-kurser som led i din ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, kan du få befordringsgodtgørelse fra A-kassen til din deltagelse.

Hvis du har over 60 km til uddannelsesstedet, kan du søge tilskud til kost og logi gennem Jobcentret ved deltagelse i AMU-kurser. Du kan læse mere om regler og satser på  www.veug.dk.

Du kan selv betale
Kan du ikke få kurser eller uddannelse igennem a-kasse eller på en jobplan, har du stadig mulighed for at deltage, hvis du selv betaler. Der kan udbetales dagpenge, hvis du deltager i undervisning under 20 timer om ugen. Dette er den såkaldte ”20 timers regel”. Kurset eller uddannelsen skal blot have en varighed på under 20 timer om ugen. Du vil selv blive opkrævet deltagerbetalingen.

Kontakt din a-kasse for at høre mere om dine muligheder.

Gratis mini e-bøger fra eksperter, tips og tricks, videoer og invitationer til IBC's gratis morgenseminarer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vind en bog...
Skriv dig op til vores nyhedsbrev og deltag i lodtrækningen om en bog fra kurserne på IBC. Vi trækker lod hver måned!