Grundlæggende projektledelse

Den Grundlæggende projektlederuddannelse er for dig, der er projektleder eller kommende projektleder. Vi går i dybden med projektværktøjer og metoder, og du bliver trænet gennem praktiske øvelser.
Tilbage til kurset

På uddannelsen lærer du om

Grundlæggende projektledelse er uddannelsen, hvor du kommer i dybden med projektledelse med særligt fokus på samarbejdet i projektet og din rolle som leder.

Du får masser af tid til at træne dine evner som projektleder, og du arbejder praktisk med projektstyringsværktøjer, som du afprøver gennem spil og gruppearbejde.

E-stimate profil
Som bonus får du i starten af uddannelsen udarbejdet en personlig adfærdsprofil. Profilen giver dig bl.a. et større indblik i, hvad der motiverer dig, din lederstil samt hvad du med fordel kan arbejde videre med, for at blive endnu stærkere i din rolle som projektleder. 

På uddannelsen lærer du bl.a. om:

 • Projektlederens rolle
 • Kommunikation, samarbejde og motivation
 • Mål, succeskriterier, estimering og risikostyring
 • Projektorganisation og -planlægning
 • Projektmodeller
 • Kropssprog
 • Konflikthåndtering
 • Præsentationsteknik
 • Forandringsledelse og konflikthåndtering
 • E-stimate profil
 • Projektafslutning og evaluering

Få et hurtigt overblik over forløbet

Søren Leth Nielsen, ekstern underviser ved IBC Kurser, giver i videoen et indblik i uddannelsen og dit udbytte. 

Under dit underviserteam her på siden kan du læse mere om Søren, der med sine mange års erfaring inden for projektledelse er ekspert på området.

Vi sørger hele tiden for at opdatere uddannelsesplanen, så du altid får de mest efterspurgte fagemner og bedste undervisere på uddannelsen.  

Dit og virksomhedens udbytte

På den Grundlæggende projektlederuddannelse får du værktøjer, der klæder dig på til arbejdet som projektleder.

 • Du får indblik i kommunikation, samarbejde, motivation, forandringsledelse og konflikthåndtering.
 • Du arbejder med sammensætning af projektgruppen ud fra god kompetencevurdering.

 

 • Arbejder praksisorienteret med at udarbejde mål, målhierakiet, estimering og milepæle ud fra den overordnede projektplanlægning.
 • Gennemfører en E-stimate profil, som giver dig gode inputs og forståelse for din projektlederrolle.

 

Kursusbeskrivelse 

Uddannelsen er 6 dage, hvor du får både teoretisk og praktisk forståelse for projektarbejdet og projektledelse.

Dag 1-2: Fundamentet og projektplanen 
På de to første uddannelsesdage får du en grundig indføring i alt fra projektmodeller, roller og ansvar til mål og succeskriterier. Du lærer, hvordan du laver en udførlig projektplan, der tager højde for udfordringer undervejs, så projektet kommer godt i mål.

Dag 3-4: Ledelse af projektteamet
På dag tre og fire lærer du at lede projektteamet. Vi kigger på forskellige ledelsesstile, adfærd, motivation og gruppedynamikker.


Dag 5-6: Gennemførelse og afslutning af projektet
De to sidste undervisningsdage lærer du om forandringsledelse, problemløsning samt projektafslutning og overlevering. 

Spørgetimer
Der er i løbet af uddannelsen indlagt to frivillige spørgetimer. Her kan du få uddbybet emner og stille spørgsmål til underviseren. 

Underviserteamet bag

Søren Leth Nielsen

Senior projektleder

Søren har mere end 30 års erfaring som leder og projektleder i ind- og udland i frivilligt, offentligt og privat regi. Han har blandt andet været projektleder/performance coach på flere større og mindre globale projekter. Her kan for eksempel nævnes projekter i henholdsvis Siemens og Maersk Oil, hvor de udviklede metodikker, som forbedrede projekternes performance væsentligt. Det er blandt andet praktiske værktøjer og tilgange herfra, som Søren bringer ind i undervisningen.

Udover at undervise i projektledelse arbejder Søren som coach, mentor og konsulent inden for strategiudvikling og implementering, innovation, leder-, team- og medarbejderudvikling samt optimering af processer og arbejdsgange ved hjælp af LEAN. Han bruger innovative værktøjer som eksempelvis LEGO® SERIOUS PLAY®.

Søren tror på, at mennesker grundlæggende vil gøre det godt, og at tillid og ydmyghed er væsentlige værdier for, at vi som mennesker kan fungere optimalt. Han har stor fokus på, at undervisningen skal skabe værdi for både dig og din virksomhed. Den faglige og menneskelige ballast er opnået gennem ansættelser i Forsvaret, Siemens og Maersk.

"Jeg vil helt klart benytte værktøjerne fremover for at opnå bedre succes og bedre planlægning af mine projekter. Jeg vil anbefale kurset til alle."

Helene Dyhr

Business Partner for Consumer & Market Insights.

Jeg har fået meget stort udbytte af kurset, idet kurset indeholder alle de værktøjer, som er nødvendige for at kunne projektlede. Underviserrens baggrund og erfaring løfter værktøjerne og teorierne ud af bogen, og på den måde fik jeg visdommen ind under huden.

Det er denne dialog og sparring med underviseren, samt de forskellige gruppeøvelser, der gør, at teorierne og værktøjerne bliver forankret i én, og det gør det nemt at tilegne sig ny viden i en ellers travl hverdag.

Jeg vil helt klart benytte værktøjerne fremover for at opnå bedre succes og bedre planlægning af mine projekter. Jeg vil anbefale kurset til alle.

 

Du får den populære lærebog om projektledelse

Deltagerne får bogen "Projektledelse" af Niels Vestergaard Olsen og Susanne Muusmann Lassen, der med en praktisk tilgang giver høj faglig viden og forståelse for projektledelse. 

"Projektledelse" giver et nutidigt syn på projektledelse med fokus på bl.a. det dynamiske projektteam og kropssprogets betydning for kommunikation og relationer i projektarbejdet.

Et godt opslagsværk, du kan bruge, når du kommer hjem fra kurset og skal have al din nye viden omsat til praksis i din hverdag.

projektledelse kursus

Målgruppe

Den Grundlæggende Projektlederuddannelse er for dig, der er projektleder eller kommende projektleder, og ønsker at få overblik over et projekt, dets indhold og metode. Selvom du har arbejdet med projekter i nogle år, er der stadig meget nyt at lære på kurset. Det er ikke en forudsætning, at du har tidligere erfaring med projekter og projektarbejde.

Hvis du ikke selv skal være projektleder, men du har brug for et indblik i projektlederens værktøjskasse, fordi du er projektdeltager på et projekt, så anbefaler vi, at du tager kurset Projektstyring i praksis

Pris

DKK 16900,- ekskl. moms

Praktisk info

Grundlæggende projektledelse strækker sig over 6 dages uddannelse, og udbydes i Kolding

Grundlæggende projektledelse, Kolding - 09/09/2024

Der er undervisning i Kolding på følgende dage kl. 8.30 - 15.30:

9. og 10. september 
23. og 24. september
7. og 8. oktober

Grundlæggende projektledelse, Kolding - 04/11/2024

Der er undervisning i Kolding på følgende dage kl. 8.30 - 15.30:

4. og 5. november 
18. og 19. november
2. og 3. december

Grundlæggende projektledelse, Kolding - 27/01/2025

Der er undervisning i Kolding på følgende dage kl. 8.30 - 15.30:

27. og 28. januar
17. og 18. februar
3. og 4. marts

Virkomhedskurser

Prøver

Uddannelse skal være en oplevelse

I Kolding kan du opleve IBC Innovationsfabrikkens prisbelønnede arkitektur. Hele bygningen er i træ, og rammerne på denne fabrik er lys, kunst, plantevægge og rislende vand.

Grundlæggende projektledelse strækker sig over 6 dages uddannelse, og udbydes i Kolding

Grundlæggende projektledelse, Kolding - 09/09/2024

Der er undervisning i Kolding på følgende dage kl. 8.30 - 15.30:

9. og 10. september 
23. og 24. september
7. og 8. oktober

Grundlæggende projektledelse, Kolding - 04/11/2024

Der er undervisning i Kolding på følgende dage kl. 8.30 - 15.30:

4. og 5. november 
18. og 19. november
2. og 3. december

Grundlæggende projektledelse, Kolding - 27/01/2025

Der er undervisning i Kolding på følgende dage kl. 8.30 - 15.30:

27. og 28. januar
17. og 18. februar
3. og 4. marts

Tilmeld dig nyhedsbrev - få gratis mini e-bøger, tips og tricks og invitationer til gratis morgenseminarer.