Projektlederen - IPMA registreret

Slå din position fast som projektleder. På uddannelsen Projektlederen klædes du på til at forberede, gennemføre og overdrage projekter i en kompleks verden.
Tilbage til kurset

På programmet får du viden om

Deltag på denne projektlederuddannelse og skab fundamentet til den effektive og brugbare projektledelse.

Lær om projektledelsens hovedelementer, styrk dine personlige kompetencer inden for ledelse, kommunikation og konflikthåndtering, og få styr på projekternes fremdrift, forankring og effekt.


Når du er færdig på Projektlederen, tager du hjem med en konkret projektplan vedrørende et specifikt projekt – en projektplan, du kan implementere i virksomheden med det samme.

Uddannelsesprogrammet afsluttes med dels en multiple choice-prøve, dels med intern censur i form af fremlæggelse af den projektopgave, der er er udarbejdet undervejs. 

  • Kendetegnene ved projekter og nøgleområder
  • Businesscase
  • Idé og initieringsfasen, herunder projektformulering, SWOT og projektorganisering
  • Fase- og milepælsplaner
  • Kommunikationsplanen og værdien af at benytte den rette kommunikation i projektet
  • Risici, kvalitet, leverancer og aftaler
  • Budget og planstyringer, herunder netværksdiagrammer, den kritiske vej, estimeringer og økonomi
  • Teamudvikling og forandringsledelse
  • Gennemførelses- og afslutningsfasen
  • Strategi og perspektivering

En underviser fortæller

Hør Teddy Nielsen, ekstern underviser ved IBC Kurser, fortælle om udbyttet ved at deltage på uddannelsen Projektlederen.

Vi sørger hele tiden for at opdatere uddannelsesplanen, sådan at du altid får de mest efterspurgte fagemner og bedste undervisere på uddannelsen.  

 

Dit og virksomhedens udbytte

I praksis lærer du at sammensætte, styre og lede dit projektteam gennem svære og komplekse projekter til en succesfuld afslutning og overdragelse til drift. Med den rette projektformulering og SWOT-analyse er du godt på vej til planlægningsfasen, hvor du skal arbejde med mål og fremgangsmåde, risici og kvalitet samt budget og planstyring.

Efterfølgende introduceres du til forandringsledelse og teamudvikling. Du skal naturligvis også arbejde med motivation af dit team, konflikthåndtering, kvalitetsstyring og ikke mindst dine personlige udfordringer som leder.

Sidst i uddannelsesforløbet får du styr på, hvordan du bedst muligt afslutter, evaluerer, forankrer og afleverer projektet til fortsat drift. I denne forbindelse bliver du også introduceret til organisationskultur, ligesom du lærer om portefølje og programledelse samt udvikling af projektmodenhed i din organisation.

Desuden er der fokus på præsentationsteknikker, og hvordan du kan samle og sælge dit projekt over for såvel eksterne som interne interessenter, samt vigtigheden af den rette kommunikationsmodel.

Du får 2 bøger om projektledelse 

Deltagerne får bøgerne "Projektledelse - teori og praksis" af Bjarne Kousholt samt "Grundbog i Projektledelse" af Hans Mikkelsen og Jens Ove Riis.

Bøgerne har en værdi af hhv. 449,95 kr. og 441 kr. og er inkluderet i deltagergebyret.

Bøgerne er gode opslagsværk, du kan bruge, når du kommer hjem fra kurset og skal have al din nye viden omsat til praksis i din hverdag.

Projektledelse projektlederen    

Du får en Belbin profil 

Som bonus får du i starten af uddannelsen udarbejdet en Belbin Teamrolleprofil. Her får du fuldstændig styr på dine styrker og svagheder, og hvordan du bedst muligt udnytter disse. Desuden er Belbin et rigtig godt værktøj, du i praksis kan benytte til at håndplukke de rette projektdeltagere – og dermed sammensætte den helt rigtige projektgruppe.

IPMA Registrering®

Alle undervisningsdagene er IPMA-registreret. IPMA Registrering® betyder, at forløbets mål og indhold er karakteriseret af arrangøren i forhold til den danske National Competence Baseline (NCB), og at arrangørens (IBCs) angivelse af deltagerenes mulighed for at udvikle kompetencer er verificerede af Dansk Projektledelse.

Underviserteamet bag

Teddy Nielsen

Senior Projektleder

Teddy har været seniorleder i LEGO, Arla Foods og Cisco Systems med stor erfaring inden for portefølje-, program- og projektledelse, Lean/Continious Improvement samt forandringsledelse. Han driver virksomheden Excellento, hvor han hjælper virksomheder med at opnå operational excellence, project excellence og gennemføre digitalisering.

Teddy er desuden uddannet HD(O) og Master i Projektledelse. Certificeret PMP, Prince2, MSP, SCRUM Agil, Being First Change og proceskonsulent.

 

"Underviseren var dygtig til at komme med sine egne gode og dårlige erfaringer som projektleder og skabte derved en kreativ dialog blandt os kursister. "

Daniel Aabjerg

Internal Project Manager, Siemens Wind Power

Testningen af Siemens Wind Powers vindmøller er som et fintmasket edderkoppespind med flere end 50 involverede med hver deres bestemte funktion i testfasen. Midt i spindet skal Internal Project Manager Daniel Aabjerg trække i de rette tråde på de rigtige tidspunkter.

”Jeg har megen koordinering i mit arbejde, som til tider er meget komplekst og kræver stort overblik. Siemens er ikke bange for at lade folk tage ansvar. Jeg ikke var uddannet projektleder, da jeg begyndte i jobbet, og derfor anbefalede min karrierevejleder, at jeg tog kurset ”Projektlederen” hos IBC Kurser,” fortæller 28-årige Daniel Aabjerg.

På kurset mødte han 20 medkursister, der var fra andre virksomheder, men havde de samme udfordringer i hverdagen.

”Jeg havde stor gavn af at lytte til de andre kursisters erfaringer og udfordringer, og det gav mig tryghed at vide, at andre har de samme udfordringer i hverdagen. Underviseren var dygtig til at komme med sine egne gode og dårlige erfaringer som projektleder og skabte derved en kreativ dialog blandt os kursister. Jeg har tidligere taget kurser uden at føle, jeg har fået noget ud af dem, men på ”Projektlederen” fik jeg værktøjer, som jeg nu bruger konkret i mit arbejde – især under opstarten af mine projekter,” fortæller Daniel Aabjerg.

Som 20-årig blev han bankuddannet, men allerede året efter søgte han væk fra bankverdenen for at få andre udfordringer. Han blev ansat hos Siemens Wind Power, hvor han har været i forskellige stillinger. Blandt andet var han i en periode ansvarlig for papirarbejdet ved indfortoldning af containere i USA. Han effektiviserede det arbejde ned fra 19-20 timer til 20 minutter per container.

”Det er nok de færreste 18-årige, der præcis ved, hvad de vil resten af livet. Bank var ikke det rigtige for mig, så jeg er glad for, at jeg her senere i livet har haft mulighed for at skifte spor og uddanne mig i en anden retning. ”Projektlederen” har spillet mig gode kort på hånden,” siger Daniel Aabjerg, der forventer at læse videre ved siden af arbejdet som projektleder i Siemens Wind Power.

REP PMI

IBC ProjectManagement er registeret af PMI® som R.E.P. (Registered Education Provider). Det betyder, at IBC er godkendt som udbyder af projektledelse af Project Management Institute (PMI).

Det betyder, at du på Projektlederen kan opnå PDU (Professional Development Units). Det er en fordel, hvis du er PMI® certificeret projektleder. På den måde fornyer du din projektlederviden ved deltage i Projektlederen, samtidigt med at du optjener dine PDU til din/dine PMI certificeringer. Når du har gennemført Projektlederen får du 61 PDU. En uddannelse, der også er IPMA® registeret.

Du kan læse mere om PMI og R.E.P. (Registered Education Provider) på pmi.org. 

 

Målgruppe

Projektlederen er for dig, der allerede er projektleder, og som har et konkret projekt, du skal arbejde med i løbet af uddannelsen. Du har arbejdet med projekter i nogle år, og vil gerne have et dybere kendskab til både projektledelse og projektstyring.

Pris

DKK 29900,- ekskl. moms

Praktisk info

Projektlederen - IPMA registreret strækker sig over 11 dages uddannelse, og udbydes i Kolding

Projektlederen - IPMA registreret, Kolding - 30/09/2019

Der er undervisning følgende dage i Kolding fra kl. 8.30 - 15.30:
30. september og 1. oktober
28. og 29. oktober
11. og 12. november
25. og 26. november
2. og 3. december
10. december

Projektlederen - IPMA registreret, Kolding - 20/01/2020

Der er undervisning følgende dage i Kolding fra kl. 8.30 - 15.30:
20. og 21. januar
3. og 4. februar
2. og 3. marts
30. og 31. marts
16. april
27. og 28. april

Firmakurser

Workshops

Uddannelse skal være en oplevelse

I Kolding kan du opleve IBC Innovationsfabrikkens prisbelønnede arkitektur. Rammerne på denne fabrik er kunst, plantevægge, fugle og rislende vand. 

Andre lokationer

IBC Esbjerg
Stormgade 200
6700 Esbjerg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Sønderborg
Hilmar Finsens Gade 18
6400 Sønderborg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - Tønder
Plantagevej 35
6270 Tønder

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - København
Børsen, Slotsholmsgade 1
1217 København K

Vis adresse på Google maps

Projektlederen - IPMA registreret strækker sig over 11 dages uddannelse, og udbydes i Kolding

Projektlederen - IPMA registreret, Kolding - 30/09/2019

Der er undervisning følgende dage i Kolding fra kl. 8.30 - 15.30:
30. september og 1. oktober
28. og 29. oktober
11. og 12. november
25. og 26. november
2. og 3. december
10. december

Projektlederen - IPMA registreret, Kolding - 20/01/2020

Der er undervisning følgende dage i Kolding fra kl. 8.30 - 15.30:
20. og 21. januar
3. og 4. februar
2. og 3. marts
30. og 31. marts
16. april
27. og 28. april

Gratis mini e-bøger fra eksperter, tips og tricks, videoer og invitationer til IBC's gratis morgenseminarer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vind en bog...
Skriv dig op til vores nyhedsbrev og deltag i lodtrækningen om en bog fra kurserne på IBC. Vi trækker lod hver måned!