Vi hjælper dig med at finde ud af, om du er ordblind. Det kan vi gøre ved, at du kommer på IBC og tager den nationale ordblindetest. Det er gratis at tage testen, og hvis du er ordblind, så er ordblindeundervisningen også gratis.
Der er kun dig og ordblindeunderviseren til stede ved testen, og resultatet af testen er naturligvis personlig.
Hvis du ikke er ordblind, men alligevel har læse-/skriveevanskeligheder, så vejleder vi dig til andre undervisningsforløb, som vil passe bedre til dit niveau.
Når du er kursist på IBC, får du mulighed for at installere forskellige læse-skrive programmer på din mobil, iPad og computer - Læse- og Skrive Teknologi (LST).
Vi lærer dig, hvordan du hurtigt kommer i gang med at bruge moderne apps og programmer til både at skrive og læse. Så allerede inden du selv bliver bedre til at læse og skrive, så kan du med programmerne løse mange læse og skrive udfordringer.
Når du har lært programmerne at kende, så hjælper vi dig med at søge om at få programmerne gennem specialpædagogisk støtte (SPS). Så kan du gratis fortsætte med at benytte programmerne efter endt undervisning på IBC.
Anne Midutzki Mollerup giver i videoen et hurtig overblik over mulighederne for ordblindeundervisning på IBC.
Ved at bruge Læse- og SkriveTeknologi – LST- som en helt naturlig ting, når du skriver og/eller læser, kan du blive hurtigere og mere sikker i dine arbejdsopgaver. Undervisningens udgangspunkt er dine egne arbejdsopgaver samt situationer fra din hverdag/fritid, så det er let at få gang i LST.
Undervisningsplanen giver også mulighed for, at du forbedrer dine evner til at læse og skrive uden hjælpemidler. Det sker med udgangspunkt i en grundig afdækning af netop dine specifikke udfordringer, og dine ønsker for det niveau, du gerne vil opnå.
Undervejs i forløbet taler vi om dine arbejdsfunktioner og udfordringer i din hverdag, hvor du gerne vil kunne læse og skrive mere effektivt.
Vi tilpasser undervisningen til dig, og de udfordringer du har. Vi laver sammen en detaljeret undervisningsplan og undersøger løbende, om undervisningen passer til dit niveau og behov.
Mød Peter, en 49-årig truckfører fra Taulov, som hele livet har kæmpet med ordblindhed. I denne video fortæller Peter om sin rejse fra en svær tid i folkeskolen, hvor han følte sig misforstået, til den dag, han tog en ordblindetest på IBC, som åbnede dørene til nye muligheder. På IBC har Peter fundet en vej frem ved at lære at bruge hjælpemidler på computer og telefon. Hans historie er et stærkt vidnesbyrd om mod, og hvordan gratis ordblindeundervisning kan gøre det muligt for alle at lære at læse.
For at gå til ordblindeundervisning skal du have foretaget en ordblindetest, der viser, at du er ordblind. Viser testen ordblindhed, tilbyder vi et gratis undervisningsforløb, hvor du blandt andet lærer at kompensere for dine udfordringer ved at bruge læse-skrive-teknologi.
Gratis ordblindeundervisning strækker sig over Individuelt aftalt periode, og udbydes i Kolding
Kurset er uden forplejning, men der kan købes forplejning i kantinen.
Der er løbende optag, og undervisningen foregår i Kolding
Ordblindeundervisningen er gratis. Derfor er det vigtigt, at du møder til undervisningen hvér gang og deltager aktivt.
Er du i arbejde og din arbejdsgiver betaler løn imens, du er på kurset, kan din arbejdsgiver søge om SVU (Statens voksenuddannelsesstøtte).
Læs mere om SVU her:
https://www.svu.dk/om-svu/
IBC VUC og HF i Frederica tilbyder også ordblindeundervisning. Det foregår på Mosegårdsvej 1, 7000 Fredericia.
Vil du vide mere om ordblindeundervisningen i Fredericia, er du velkommen til at kontakte studievejleder Bente Søllingvrå Hjort på mail: bshj@hfvucfredericia.dk eller tlf.: 7224 2813. Du kan også læse mere om ordblindeudervisningen på VUC i Fredericia her.