Du får en solid forståelse for grundlæggende bæredygtighedsbegreber, og lærer at navigere i komplekse områder som virksomhedens klimaaftryk, sociale forhold samt ledelsesmæssige faktorer.
Gennem praktiske øvelser vil du blive fortrolig med at indsamle og dokumentere data, og du vil få mulighed for at bidrage aktivt til udarbejdelsen af din virksomheds Klimaregnskab og ESG-rapport.
Du får redskaber til at drøfte bæredygtighed i virksomheden med dine kollegaer, kunder og leverandører. Derudover får du konkrete værktøjer til, hvordan din virksomhed kan lave bæredygtig markedsføring uden at greenwashe.
Et udpluk af emner på kurset:
Claus Baltzer giver i videoen et hurtig overblik over indhold på uddannelsen. Under dit underviserteam her på siden kan du læse mere om Claus Baltzer.
Uddannelsen giver dig en bred indgang, hvor du kommer rundt om alle de væsentlige emner indenfor bæredygtighed, Klimaregnskab og ESG. Du vil via drøftelser med de øvrige kursister kunne idégenerere omkring bæredygtighed, som kan bruges direkte til din virksomheds Klimaregnskab og ESG-rapport.
Du kan støtte din ledelse i at involvere kollegerne i bestræbelserne på at skabe en mere bæredygtig virksomhed.
Du kan bidrage til kommunikation af virksomhedens initiativer på bæredygtighedsområdet.
Det er vigtigt for din virksomhed at styrke jeres medarbejderes viden og kompetencer inden for bæredygtighed, som giver stor værdi både for kloden og virksomhedens økonomi.
Deltagere på kurset vil kunne sørge for, at din virksomhed er bedre rustet til de krav, som omverdenen vil stille til jeres indsatser på bæredygtighedsområdet. At positionere sig stærkt inden for bæredygtighed kan være en afgørende fordel for din virksomhed i markedet.
Kurset er på 7 dage - opdelt i 3 moduler af 2-3 dage, og du tager uddannelsen over 3 uger.
Kurset veksler mellem teori og praktiske opgaver, både individuelle og i grupper.
Claus Baltzer
Chefkonsulent hos IBC
Claus er uddannet Cand.Oecon. med speciale i Public Policy fra Syddansk Universitet.
Han har arbejdet med beskæftigelsesområdet og de seneste år været VEU-koordinator i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Claus har samarbejdet med uddannelsesinstitutioner, virksomheder, parter, a-kasser og jobcentre til understøtning af indsatser for jobrettet voksen- og efteruddannelse.
Han har været projektleder i en lang række rekrutteringsprojekter både i kommuner og private virksomheder som Taxa Syd, Godik samt Munck.
Claus er på IBC specialist i projektarbejde, har erfaring i kurser til både ledige og medarbejdere og underviser i Klimaregnskab og ESG-rapportering samt Lean-kortlægning og datahåndtering.
Vibeke Fisker
Chefkonsulent hos IBC
Vibeke har en mastergrad i ledelses- og organisationsudvikling fra Copenhagen Business School samt en mastergrad i læreprocesser - forandringsledelse og arbejdsmiljø fra Aalborg Universitet.
Hun har desuden en baggrund som leder i sundhedsvæsenet, hvilket har givet hende praktisk erfaring med arbejdsmiljø, kvalitetssikring, udvikling og projekter i en stor organisation.
Vibeke er IBC’s specialist i trivsel på arbejdspladsen, dvs. forandringsledelse, det relationelle område og lederens personlige udvikling. Hun har en dyb og opdateret teoretisk viden og den erfaring, som er en forudsætning for at koble teorier med ledelse i praksis. Endelig er hun en yderst vellidt underviser af deltagerne på hendes forløb.
Rikke Werenskiold
En af de mest aktuelle og indflydelsesrige emner i erhvervslivet og samfundet i dag er ESG og klimaregnskab. Jeg valgte IBC som grundlag for min videre færd mod at drive grønne omstillinger samt udvikle og implementere bæredygtighedsstrategier. IBC gav mig stærk viden og praktisk erfaring, som kan kobles sammen med mine andre professionelle kompetencer. Derfor står jeg nu stærkere.
Som deltager får du en digital version af Claus Baltzers' kompakte hæfte på dansk til Klimaregnskab og ESG i praksis. Hæftet indeholder ESG-elefanten fra Sustania Company, Erhvervsstyrelsens ESG-skabelon, ESG-profilen fra Lederne og Danske Bank samt meget andet.
Hæftet er et rigtig godt arbejdsredskab, som du kan bruge, når du kommer hjem fra kurset, og du skal have din nye viden omsat til praksis i din virksomhed.
Kurset er for dig, der ønsker at opnå konkrete kompetencer på bæredygtighedsområdet, så du i praksis kan være med til at udarbejde virksomhedens Klimaregnskab og ESG-rapport samt hjælpe med bæredygtige forbedringer i virksomheden.
Kurset foregår på et grundlæggende niveau. Der stilles derfor ikke krav til forudgående viden eller uddannelse.
Klimaregnskab og ESG i praksis strækker sig over 7 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding
Der er undervisning følgende dage kl. 08.15 - 15.40:
Modul 1
15. januar AMU-fag 21058 Introduktion til virksomhedens klimaregnskab
16.-17. januar AMU-fag 49990 Introduktion til ESG og ESG-rapportering
Modul 2
29.-30. januar AMU-fag 21097 Virksomhedens klimaregnskab
Modul 3
19.-20. februar AMU-fag 21096 Virksomhedens ESG-rapportering
Der er undervisning følgende dage kl. 08.15 - 15.40:
Modul 1
10. september AMU-fag 21058 Introduktion til virksomhedens klimaregnskab
11.-12. september AMU-fag 49990 Introduktion til ESG og ESG-rapportering
Modul 2
24.-25. september AMU-fag 21097 Virksomhedens klimaregnskab
Modul 3
08.-09. oktober AMU-fag 21096 Virksomhedens ESG-rapportering
Denne erhvervsrettede arbejdsmarkedsuddannelse er officielt anerkendt og delvist finansieret af Undervisningsministeriet. Har du en videregående uddannelse fra fx seminariet eller universitet skal du betale det fulde deltagergebyr: DKK 4927,- eksl. moms. Faglærte og ufaglærte kan få tilskud til arbejdsmarkedsuddannelser, og der kan være mulighed for at søge tilskud til transport, kost og logi og tilskud for tabt løn.
Er du selvstændig, kan du også søge om refusion, såfremt du tilhører AMU’s målgruppe, dvs. du er faglært eller ufaglært. Læs mere om Voksen- og Efteruddannelsesgodtgørelse. Prisen med tilskud er fra DKK 1456,- momsfrit. Vi tager forbehold for prisændringer som følge af ministerielle tiltag.
Følgende AMU-fag indgår i kurset:
21058 | Introduktion til virksomhedens klimaregnskab | DKK 214 |
49990 | Introduktion til ESG og ESG-rapportering | DKK 428 |
21097 | Virksomhedens klimaregnskab | DKK 428 |
21096 | Virksomhedens ESG-rapportering | DKK 428 |
Samlet pris for deltagere i AMU-målgruppen inkl. lån af bøger, materialer og pc |
DKK 1.498 |
Vi tager forbehold for prisændringer som følge af ministerielle tiltag.