Kvist Industries ledere får styr på strategi og implementering

Trapperne skal vaskes fra oven og ned.

 

Mottoet stammer fra Jens Bach Mortensen, der er administrerende direktør for møbelfabrikanten Kvist Industries i Årre ved Varde, og er meget dækkende for den metode, virksomheden benytter til at implementere ny strategi og andre tiltag.

Kvist Industries har skabt ”Pionergruppen” af ledere og mellemledere op til den nye vision ”Kvist 500 – fra bøvl til begejstring”, som trimmer organisationen fagligt og på ledelsesplan. Virksomheden havde allieret sig med den eksterne konsulent Karl Barslev, og i foråret 2015 kom IBC Kurser ind i Kvist Industries for at rulle næste bølge og gøre flere end 100 medarbejdere klar til næste del af organisationsudviklingen.

 

kvist stole

Kvist Industries, der beskæftiger over 600 medarbejdere, har siden 1986 designet, udviklet og produceret træmøbler, bl.a. de kendte FDB-Møbler.

 

”Vi skulle klædes på til vores del af opgaven og gennemførte derfor en to dage lang workshop med Pionergruppen for indspark til at designe et seks dage langt program for alle i virksomheden. Alle bød ind og accepterede processen og indholdet,” fortæller chefkonsulent i IBC Kurser, René Boisen.

Efter princippet ”Trapperne skal vaskes fra oven og ned” accepterede lederne i virksomheden, at IBC Kurser lagde ud med den øverste ledelsen og siden mellemlederne og til hele organisationen til slut.

”Ledelse handler ikke kun om at gå forrest, men i lige så høj grad om at få sine medarbejdere til at gå forrest,” supplerer Jens Bach Mortensen.

 Kvist Industries har i den nye vision defineret værdier, som skulle indgå naturligt i virksomhedskulturen: Nærvær, åbenhed, parathed og mod.

”Vi havde gjort os tanker om, hvordan vi med seks-dags-programmet kunne styrke implementeringen. Derfor skabte vi en ”logbog”, som hver medarbejder havde ansvar for at arbejde med. Alle var på denne måde involveret i virksomhedsudviklingen på Kvist Industries,” siger René Boisen.

IBC Kurser har også lært af processen hos Kvist Industries.

”At arbejde med en før-under-efter-proces har været afgørende for den succes, IBC har bidraget til. Vi har arbejdet mere som proceskonsulenter end som undervisere. Vi har ændret undervejs, tilpasset og lyttet til indspark fra folkene på gulvet. Alle er afgørende faktorer for den samlede succes, så lederne skal være helt klare i mælet om, hvad de vil, og hvordan de vil gøre det,” siger René Boisen, der påpeger, at 60 procent af alle strategier strander på implementeringen, da den ikke er tænkt i strategiarbejdet og derfor strander på lederkontorerne.

Tilmeld dig nyhedsbrev - få gratis mini e-bøger, tips og tricks og invitationer til gratis morgenseminarer.