5 tips til bedre fondsansøgninger

Der er mange penge at hente hos de danske fonde, men konkurrencen om midlerne er også stor. Her får du 5 tips til, hvordan du kommer godt i gang med at skrive en god fondsansøgning.

1. Find fonde, der passer til dit projekt - og tilpas altid din ansøgning til fonden 

Det er en almindelig fejl, at man sender den samme fondsansøgning til mange fonde. Fondene kan have vidt forskellige kriterier. Fond, projekt og ansøgning skal passe sammen. Find derfor fonde, der passer til dit projekt.  


2. Hav styr på det formelle

Vidste du, at mellem 75 % og 90 % af alle fondansøgninger får afslag? Sørg derfor som minimum altid for at have styr på det formelle - få alle bilag med, brug fondens ansøgningsskema, gør dit budget realistisk og overskueligt, læs fondens vejledning grundigt igennem og søg i rigtig god tid.


3. Find inspiration til dit projekt

Find eksempelvis inspiration til dit projekt ved at se nærmere på de projekter, som fonden allerede har støttet.

 

4. Få feedback på din fondsansøgning fra andre end en god ven

Det er en rigtig god idé at få en uvildig, objektiv og kritisk feedback på din fondsansøgning. Prøv derfor at finde en person i dit professionelle netværk, som har erfaring med fondsansøgninger, som vil give dig denne feedback.


5. Gå professionelt til opgaven

Det gør du blandt andet ved at læse gode artikler om fondansøgningerlytte til podcasts om danske fonde og ved at opdyrke et professionelt netværk af andre, der også søger fonde, som du kan erfaringsudveksle med.

 

Vil du have en dybere forståelse samt lære at arbejde mere strategisk med fundraising?
Læs mere om vores kursus som Fundraising Manager.

Tilmeld dig nyhedsbrev - få gratis mini e-bøger, tips og tricks og invitationer til gratis morgenseminarer.