4 tips til at netværke på et kursus hos IBC

Når du tager et kursus hos os, bliver du en del af et fagligt og professionelt netværk. Du lærer og bliver motiveret af andre, der har samme faglige udfordringer som dig. Det giver inspiration til hverdagen.

Derfor har vi samlet 4 tips til dig, så du får det bedste ud af dit kursus og dit nye netværk – både før, under og efter kurset.  

1. Mød op på kurset i god tid

Når du møder op på kurset i god tid, har du tid til at hilse på og tale med de andre kursister på holdet, før kurset går i gang. Det er en rigtig god måde at komme i gang med at netværke, da det falder dig mere naturligt at stille spørgsmål og falde i snak senere, når du allerede har talt kort med de andre kursister. Og lad endelig mobilen blive liggende i tasken eller lommen, så du viser de andre kursister, at du gerne vil snakke med dem.

 

2. Connect på LinkedIn

LinkedIn er et vigtigt værktøj, når du ønsker et stærkt, fagligt netværk. Connect med de andre kursister på LinkedIn allerede på første kursusdag, da I netop har det tilfælles, at I deltager på samme kursus hos IBC. På den måde kan du på LinkedIn spotte dem, du har fælles interesser med, ligesom du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvem der arbejder med noget, som svarer til dine faglige udfordringer. Du kan også connecte på andre sociale medier, men vær opmærksom på, at nogle personer er mere private med brugen af eksempelvis Facebook og Instagram. LinkedIn er derfor ideel til netop at connecte med andre kursister. Og husk så lige efter endt kursus at opdatere din egen LinkedIn-profil med den nye uddannelse eller certificering.

 

3. Tag initiativ til at være social

Når du deltager på et kursus hos os på IBC, kan du let tage initiativ til, at I som hold spiser frokost sammen. Det er en rigtig god måde at netværke og få nye kontakter på holdet. Skal du hente kaffe eller vand, kan du også tage initiativ til at tage noget med til sidemakkeren eller måske spørge, om han eller hun vil med. Tager du et kursus på IBC Innovationsfabrikken, har vi et dejligt grønt område rundt om bygningen med walk-and-talk-stier, som du er meget velkommen til at benytte. Her kan du få clearet hovedet og få lidt frisk luft sammen med nogle at de andre kursister i en af pauserne. Vi har regnslag og gummistøvler i receptionen netop til dette formål til fri afbenyttelse. Andre initiativer kan være en kageordning, eller at hele holdet tager ud at spise sammen på en restaurant, når kurset er slut. De sociale aktiviteter og initiativer er en vigtig del af at få et stærkt, fagligt netværk.

 

4. Vedligehold dit nye netværk i en Facebook-gruppe

Der bliver som oftest oprettet en Facebook-gruppe i forbindelse med kurset. Det er en god måde at udveksle faglig viden og undervisningsmaterialet på. Efter kurset kan du benytte gruppen til at stille spørgsmål til de andre kursister, der deltog på kurset, og på den måde kan du vedligeholde dit nye faglige netværk og videndele med andre med samme faglige baggrund og/eller udfordringer som dig. Det bedste, du kan gøre for at vedligeholde netværket, er selv at være aktiv i Facebook-gruppen. Enten ved at svare på de andre kursisters spørgsmål eller ved at like det, der bliver lagt ind i gruppen. Du kan også bruge Facebook-gruppen til at dele fagligt indhold.

 

Vi håber, disse 4 tips kan hjælpe dig til at blive endnu bedre til at netværke, så du får det bedste ud af dit kursus hos os.

Tilmeld dig nyhedsbrev - få gratis mini e-bøger, tips og tricks og invitationer til gratis morgenseminarer.