SAP MM - Materials Management

På dette forløb arbejder du i praksis med flowet i SAP Materials Management, og du får de små tips og tricks, som gør dig effektiv i din brug af SAP MM modulet.
Tilbage til kurset

På kurset lærer du om

På dette forløb arbejder du i praksis med SAP ERP 6.0 og med SAP MM-modulets samspil med andre SAP-moduler i et integreret system. Det giver dig både overblik over SAP MM’s værktøjer, og du får forståelse for indkøbs- samt lagerfunktionens rolle i en virksomhed.

Der er en gennemløbende repetitionsopgaver i undervisningsmaterialet, så du får samlet op på de forskellige øvelser undervejs, og du får mulighed for i praksis at indøve dine nye færdigheder.

På kurset vil du lære, hvordan du arbejder med:

  • Stamdata, som er grundlaget for flowet. Det drejer sig om både materialer, leverandører, info-records samt forsyningsbøger.

  • Tilbud, rekvisitioner og indkøbsordrer på forskellige måder. Deltagerne på forløbet udveksler erfaringer inden for disse områder.

  • Varemodtagelser, reservationer, udleveringer, vi flytter og skrotter, registrerer lageroptællingen, fakturamodtager og trækker rapporter af forskellig slags.

Underviserne fortæller

Hør SAP underviser Susanne Christensen fortælle om udbyttet ved at tage en SAP uddannelse. IBC udbyder 12 forløb som er specialiseret til hvert sit SAP modul

Dit og virksomhedens udbytte

Hos IBC kan du udforske hele SAP-systemet, da du arbejder på IBC's egen SAP-server. Der er åbent for alle funktionaliteter i SAP, hvilket giver dig mulighed for at få forståelsen af sammenhængen og mulighederne i SAP-systemet. Hvilket er afgørende for at få fuldt udbytte af digitalisering med SAP-systemet.

En SAP-installation, der er i brug i en virksomhed, den bliver sat op med den funktionalitet, virksomheden skal bruge, og den enkelte medarbejder får kun adgang til et udsnit af disse i SAP. Når der undervises i en SAP-installation, der er i brug, så er udfordringen, at der ikke kan undervises i hele SAP systemet, men kun i virksomhedens valgte opsætning. 

Underviserteamet bag

Susanne Christensen

Chefkonsulent hos IBC

Siden 2007 har Susanne undervist i SAP inden for salg, indkøb, lager, produktion, vedligehold, beregning af materialebehov, HR, finans, controlling og integrations-virksomhedsspillet.

Susanne er uddannet kontorassistent og har en erhvervspædagogisk diplomuddannelse i lean, ledelse i praksis samt i undervisning og læring.

Susanne har blandt andet implementeret SAP hos Fertin Pharma A/S, Sanistål A/S samt ledige i op til 30 dage i de mange moduler.

I undervisningen lægger hun vægt på, at kursisterne får sammenhænge og forståelse for SAP-systemet, hvor hendes erfaringer selvfølgelig bliver inddraget med gode eksempler, så kursisterne går hjem med et større og bredere kendskab til systemet og ikke er bange for at arbejde i og med SAP.

"De formidler SAP, så du forstår sammenhængen i SAP-systemet."

Conni Valentin

Siemens Gamesa

Jeg synes, at jeg har fået en rigtig god forståelse af det, jeg faktisk arbejder med til dagligt. Kurset har givet mig muligheder for nye udfordringer, enten i mit nuværende job eller et helt andet sted. Kurset har været meget givende og underviserne er fantastisk dygtige, de formidler undervisningen, så man forstår den store sammenhæng.

Du lærer i et rigtigt SAP-system 

IBC har egen SAP-server og SAP-system, så du du kan få hands-on praktisk erfaring i alle øvelserne. Det særlige ved IBC's SAP-kurser er, at det ikke er e-learning. Der er underviser på hele tiden, og der er medkursister, som du kan erfaringsudveksle med. Underviseren gennemgår øvelserne, knytter virksomhedernes flow til SAP-undervisningen og svarer på dine spørgsmål. Hos IBC kan du trygt udforske SAP-systemet, da du arbejder på IBC's SAP-server. Vælg imellem IBC's 12 specialicerede SAP forløb.

Du får SAP undervisningsmaterialet

Du får undervisningsmateriale, som er skrevet af IBC’s SAP-team. Undervisningsmaterialet er inkluderet i deltagergebyret og er et rigtig godt opslagsværk, du kan bruge, når du kommer hjem fra kurset og skal have al din nye viden omsat til praksis i din virksomhed.

SAP kursus uddannelse

Målgruppe

Forløbet kan tages af dig, som er helt ny i SAP MM, eller dig som kender nogle få funktioner, og har brug for at lære om de mange muligheder i SAP MM.

Kurset er for dig, der f.eks. er indkøber, indkøbsassistent, lagerchef eller lagermedarbejder, og som skal arbejde med Materials Management i SAP. Du kan også være på vej til en ny stilling, hvor du skal arbejde med SAP.

Hvis du ikke har forudgående kendskab til SAP, så kan du med fordel begynde med at tage kurset Grundlæggende SAP.

Pris

DKK 11500,- ekskl. moms

Praktisk info

SAP MM - Materials Management strækker sig over 3 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding

SAP MM - Materials Management, Kolding - 09/03/2022

Der er undervisning følgende dage i Kolding fra kl. 8.30 - 15.30:

d. 09. - 10. - 11. marts 2022

SAP MM - Materials Management, Kolding - 07/06/2022

Der er undervisning følgende dage i Kolding fra kl. 8.30 - 15.30:

d. 07. - 08. - 09. juni 2022

Virkomhedskurser

Prøver

Uddannelse skal være en oplevelse

I Kolding kan du opleve IBC Innovationsfabrikkens prisbelønnede arkitektur. Rammerne på denne fabrik er kunst, plantevægge, fugle og rislende vand. 

Andre lokationer

IBC Esbjerg
Stormgade 200
6700 Esbjerg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Sønderborg
Hilmar Finsens Gade 18
6400 Sønderborg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - Tønder
Plantagevej 35
6270 Tønder

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - København
Børsen, Slotsholmsgade 1
1217 København K

Vis adresse på Google maps

SAP MM - Materials Management strækker sig over 3 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding

SAP MM - Materials Management, Kolding - 09/03/2022

Der er undervisning følgende dage i Kolding fra kl. 8.30 - 15.30:

d. 09. - 10. - 11. marts 2022

SAP MM - Materials Management, Kolding - 07/06/2022

Der er undervisning følgende dage i Kolding fra kl. 8.30 - 15.30:

d. 07. - 08. - 09. juni 2022

Gratis mini e-bøger fra eksperter, tips og tricks, videoer og invitationer til IBC's gratis morgenseminarer.