Projektlederuddannelse - forsyningssektoren

Forløbet er til dig, der arbejder med projekter i en forsyning eller anden teknisk tung virksomhed - enten som projektleder eller som fagperson med et ansvar i projektarbejdet.
Tilbage til kurset

På kurset lærer du om

Du bliver - som projektleder med en stærk faglig profil - i stand til at afvikle projekter effektivt og under hensyntagen til interessenter og virksomhedens overordnede strategi.

 

  • 9 dages projekttræning – fordelt på 5 moduler samt 1 dag med fremmøde for projektpanel.
  • En Belbin Teamrolleprofil, der giver dig indblik i egne styrker og svagheder i samarbejdet med andre.
  • Personlig præsentation af projekt, hjælp til udfordringer, feedback og bedømmelse fra dedikeret projektpanel som du kan møde nederst på siden. Du møder selv 2 fra panelet og din underviser.

Underviseren fortæller

Hør Christina Foldager fortælle om indholdet og udbyttet ved at deltage på uddannelsen i Projektledelse for Forsyningssektoren.

Denne uddannelse udbydes som et samarbejde mellem Christina Foldager fra Adaptare og IBC.

Udbytte

Forløbet her styrker dig i den rolle, så du står stærkt! Du får syn for de fordele og udfordringer der er for faglige projektledere, når du arbejder du med dit eget medbragte projekt. Det betyder, at det du lærer, giver synlig værdi i din hverdag allerede fra dag 1. Forløbet balancerer styring og ledelse for at sikre projektsucces og der arbejdes med øvelser og cases i et aktivt træningsforløb.

Som afslutning på forløbet skal du møde et projektpanel, der tager dine udvalgte udfordringer op - og giver dig feedback på dit projekt og dig som projektleder.

Moduler

Modul 1: Introduktion til projektdisciplinen og projektet i perspektiv. Indledende projektanalyser - 360° overordnet. Interessenter, aktører og projektets mål – leverance og effekt. Netværk, aftenarrangement og overnatning.

Modul 2: Struktur på projektarbejdet, hvordan griber vi projekter an? Overblik over det enkelte projekts proces – indsatser, faser og milepæle. Agil eller plandrevet. Projektets organisering, roller, ansvar.

Modul 3: Håndtering af projektets risici. Kommunikation i projekter. Fokus på involvering af ‘driften’ og forandringsledelse. Detaljeret projektplanlægning samt estimering og budgettering.

Modul 4: Ledelse af projekter. Teamudvikling, Belbin og konflikthåndtering. Motivation som drivkraft og sikring af fremdrift i projektet. ‘Kom i flow’. Faglighed og projektledelse – udfordringer. Mødeledelse, lederroller og situationsbestemt ledelse.

Modul 5: Kvalitetsledelse, status, afrapportering og logs. Præsentationsteknik – og salg af projekt. Sparring på eget projekt og klargøring til panel.

Dine undervisere

Christina Foldager

Chefkonsulent

Underviser på hele forløbet er Christina Foldager, som har erfaring med træning af mere end 120 projektledere i forsyningssektoren. Christina har en baggrund som geolog, har varetaget vandsektorens fælles digitaliseringsindsats i DANVA og senest fungeret som uddannelseschef på IBC. Hun har i dag egen virksomhed - Adaptare.dk - hvor hun træner ledere og projektledere i mange typer af virksomheder i forskellige brancher.

Se video med Christina her.

Karina Topp

Paneldeltager og  Souschef, Aarhus Vand

Karina er souschef i Plan & Projekt i Aarhus Vand og daglig leder af afdelingen med ansvar for projektporteføljen. Hun er forsyningens partnerskabs-ansvarlige og arbejder med innovation og konceptudvikling internt og på tværs af forsyninger og rådgivere. Karina har mange indgangsvinkler til projektarbejdet og vil helt sikkert udfordre dig og dit projekt konstruktivt.

Jens Christian Hygebjerg

Paneldeltager og Chefprojektleder, Energinet.dk

Jens Christian er projektleder på de projekter, hvor det kræves, at man holder hovedet koldt. Han er ansvarlig, når energiforlig omsættes til store havmølleparker, og Energinet.dk skal bygge og drive de tekniske anlæg, der bringer strømmen fra havmøllerne ind i det overordnede elnet på land. Jens Christian er selv IPMA B certificeret og brænder for motivationen af stærkt faglige og teknisk funderede projektledere.

Claus Bjørn Madsen

Paneldeltager og Projektleder, Region Syddanmark

Claus Bjørn er en særdeles erfaren projektleder og har båret mange succesfulde it-projekter i mål. I dag som it-projektleder. Han har trænet og rådgivet virksomheder og projektledere i udvikling af projektkulturen. Claus Bjørn er både IPMA C, PMP og PRINCE2 certificeret – så han trækker både på erfaring og kendskabet til det etablerede certificeringssystem, når han giver dig feedback.

Kristian Beyer

Paneldeltager og chef for forretningsudvikling, Frederiksberg Forsyning A/S

Kristian er ansvarlig for forretnings-udvikling i Frederiksberg Forsyning. Kristian er ambitiøs og grundig, når han i Frederiksberg Forsyning A/S har sat projektprocesserne under lup. Han tænker projektarbejdet igennem i et 360° perspektiv og med forståelse for hele forretningen. Kristian tror på medarbejdere og kompetenceudvikling – han udtaler; ”for de bedste stopper udviklingen aldrig.”

Lars Kjærhus

Paneldeltager og Projektchef, Siemens

Lars fungerer til hverdag som projektchef hos Siemens og er ansvarlig for projektporteføljen i Siemens Security og for sit team af stærke, faglige projektledere. Lars er selv IPMA C certificeret og har en klar holdning til projektarbejdet samt en pragmatisk tilgang til teorier, der skal fungere i praksis. Han er ærlig og direkte - og med sin brede erfaring en god sparringspartner på projekterne.

Målgruppe

Forløbet er for dig, der er blevet projektleder gennem din faglighed som fx ingeniør, tekniker, el-installatør eller andet - og som projektleder skal navigere på knivsæggen mellem faglighed og projektledelse - mellem overblik og detalje.

Pris

DKK 21900,- ekskl. moms

Praktisk info

Projektlederuddannelse - forsyningssektoren strækker sig over 10 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding

Projektlederuddannelse - forsyningssektoren, Kolding

Der er undervisning i Kolding følgende dage fra 9.00-15.30:

 

 


For virksomheden

Er du ledig?

Uddannelse skal være en oplevelse

I Kolding kan du opleve IBC Innovationsfabrikkens prisbelønnede arkitektur. Rammerne på denne fabrik er kunst, plantevægge, fugle og rislende vand. 

Andre lokationer

IBC Esbjerg
Stormgade 200
6700 Esbjerg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Sønderborg
Hilmar Finsens Gade 18
6400 Sønderborg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - Tønder
Plantagevej 35
6270 Tønder

Vis adresse på Google maps

 

Projektlederuddannelse - forsyningssektoren strækker sig over 10 undervisningsdag(e), og udbydes i Kolding

Projektlederuddannelse - forsyningssektoren, Kolding

Der er undervisning i Kolding følgende dage fra 9.00-15.30:

 

 


Gratis mini e-bøger fra eksperter, tips og tricks, videoer og invitationer til webinarer

Vind en bog...
Skriv dig op til vores nyhedsbrev og deltag i lodtrækningen om en bog fra kurserne på IBC. Vi trækker lod hver måned!