Onboarding af nye medarbejdere

Effektiv onboarding er vigtig, når du skal give nye medarbejdere en god start i virksomheden. Lær, hvordan du sikrer et succesfuldt onboardingforløb.
Tilbage til kurset

På kurset lærer du om

Med et kursus i effektiv onboardring lærer du alle facetterne at kende i et godt onboardingforløb af nye medarbejdere.

Ved hjælp af teori og praktiske eksempler og cases lærer du, hvordan du opbygger et solidt onboardingforløb, så du efter kurset kan opbygge dit eget system i virksomheden eller optimere dit nuværende.

På kurset bliver du blandt andet klogere på følgende problemstillinger, som du kan have i dit daglige arbejde med onboardring.

  • Hvorfor bruger virksomheden tid på onboardingen? Bruger jeg tiden rigtigt? Og får virksomheden nok ud af det?
  • Hvor starter onboardingen, og kan jeg engagere ansøgerne til jobbet i onboardingforløbet?
  • Hvordan kan jeg minimere tiden fra en ny medarbejder starter op, til medarbejderen performer optimalt?
  • Hvordan laver jeg en onboarding, der passer til den enkelte nye medarbejder?
  • Hvordan udformer jeg et onboardingforløb helt konkret?
  • Hvilke ressourcer skal jeg bruge til onboardingforløbet, og hvem deltager i onboardingforløbet?
  • Hvor i onboardingforløbet skal jeg være særlig opmærksom?

En underviser fortæller


Hør Hans Anker Meier, konsulent ved IBC Kurser, fortælle om udbyttet ved at deltage på i programmet. 

Dit og virksomhedens udbytte

Efter kurset kan du anvende relevante metoder og værktøjer til onboarding af nye medarbejdere i din virksomhed under hensyntagen til virksomhedens strategier, værdier, kultur, regler og normer og de nye medarbejderes forskellige persontyper.

Du får kendskab til, i hvilke trin af rekrutteringsprocessen onboardingen kan starte og videreføres over i det endelige onboardingforløb.

Du kan selv – på et operativt niveau - opbygge et effektivt onboarding-system tilpasset din virksomhed.

Derudover får du med dette kursus kendskab til de forhold, der spiller ind i et onboardingforløb, så du selv kan skræddersy forløb til alle nye medarbejdere.

Underviserteamet bag

Hans Anker Meier

Konsulent hos IBC

Anker Meier har arbejdet i COOP Danmark som konsulent inden for ledelse, salg, butiksdrift og økonomi på COOP’s kursuscenter. Anker har været projekterleder på tværs af COOP, specielt inden for butiksdrift, medarbejderudvikling, trivsel og arbejdsglæde. Han har desuden arbejdet som driftsrådgiver og senere salgschef i Dagli’ Brugsen-kæden.

Anker skaber resultater hos IBCs samarbejdspartnere, og det sker med anerkendende og værdibaseret ledelse, hvor kursisterne blomstrer og får selvtillid undervejs i uddannelsen. Anker bruger sin erfaring inden for detailhandel og ledelse i sin undervisning, og han krydrer undervisningen med praktiske eksempler og metoder fra erhvervslivet.

Anker er Merkonom i regnskab og butiksdrift, fuld akademiuddannelse i ledelse. Certificeret i Prince2, MBTI, DISC og Garuda Testsystem og lange Ledelsesforløb i COOP-regi.

 

Du får bogen Onboarding af Harpelund og Højberg

Deltagerne får den trykte version af bogen “Onboarding - flyvende fra start”, der er skrevet af af Christian Harpelund & Morten T. Højberg. Bogen har en værdi af 299 kr. og er inkluderet i deltagergebyret. Bogen er et rigtig godt arbejdsredskab, som du kan bruge når du kommer hjem fra kurset, og du skal have din nye viden omsat til praksis i din virksomhed.

onboarding kursus

Målgruppe

Kurset er for dig, der har ansvaret for ansættelser af nye medarbejdere i din virksomhed. Du sidder måske i en HR-funktion, er linje-leder eller afdelingschef i en offentlig eller privat virksomhed.

Praktisk info

Onboarding af nye medarbejdere strækker sig over undervisningsdag(e), og udbydes i

Virkomhedskurser

Prøver

Onboarding af nye medarbejdere strækker sig over undervisningsdag(e), og udbydes i

Tilmeld dig nyhedsbrev - få gratis mini e-bøger, tips og tricks og invitationer til gratis morgenseminarer.