Bliv faglært som voksen

Få papir på dine kompetencer med en erhvervsuddannelse for voksne (EUV).
Tilbage til kurset

Fra ufaglært til faglært

En erhvervsuddannelse for voksne er en genvej til en faglig uddannelse. Uddannelsen bygger på de kvalifikationer, du allerede har, og ordningen giver dig mulighed for at tage en uddannelse på kort tid og eventuelt uden at skulle i praktik.

EUV er for dig, der har erhvervserfaring og ønsker at få et bevis på at være faglært inden for erhvervsuddannelserne. Det betyder, at du kan gå fra ufaglært til faglært på kort tid.  

 

Kan du sige ja til følgende, kan du søge om optagelse på EUV på IBC

  • Du er mindst 25 år
  • Du har arbejdet som ufaglært i mindst 2 år på fuld tid inden for det område, du ønsker at blive faglært i.

Med EUV-uddannelsen når du de samme mål, faglige niveau og afslutter din uddannelse med samme prøve som elever, der gennemfører den tilsvarende ungdomsuddannelse. Du kan læse mere om EUV forløb på IBC hovedforløb her.

Individuel handlingsplan

Uddannelsen tilrettelægges individuelt på baggrund af en realkompetencevurdering (RKV) og tager afsæt i dine kompetencer og det, du har lært via dit/dine job og tidligere skoleuddannelse. Uddannelsesforløbet kan desuden kombineres med dit nuværende arbejde.

 

EUV-uddannelser

På IBC kan du tage en EUV inden for følgende områder

  • Kontor
  • Detail
  • Handel
  • Event
  • Finans

IBC har en løsning, der passer til dig, uanset om du vil udvikle dine kompetencer, bygge videre på den uddannelse, du allerede har, eller måske starte på et helt nyt område.

Du kan vælge at tage en uddannelse helt fra bunden, eller du kan få et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb, der er tilpasset dig og din erhvervsmæssige baggrund og dit mål for fremtiden.

Økonomi

I job

Model 1

  • Erhvervsuddannelse for voksne

Du og din arbejdsgiver kan indgå en uddannelsesaftale for den periode, hvor du jf. din RKV skal deltage i uddannelsesforløbet. Når der er indgået en uddannelsesaftale, vil virksomheden kunne søge kompensation for løntab samt dækning af kost og logi efter reglerne for deltagelse i erhvervsrettet voksenuddannelse.
Se mere på https://indberet.virk.dk/myndigheder/stat/AUB/AERs_loenrefusion
Undervisningen er gratis.

Model 2

  • Efteruddannelsesvejen

Med en uddannelsesplan kan du tilmelde dig et målrettet AMU-forløb. Der skal betales kursusgebyr efter reglerne for AMU-uddannelser. Virksomheden har mulighed for at opnå løntabsgodtgørelse og dækning af kost og logi efter reglerne for deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (VEU)
Se mere på http://www.veug.dk/virksomhed/veu-godtgoerelse

 

Selvforsørgende

Erhvervsuddannelse for voksne er SU-berettiget.

Undervisningen er gratis.

Se mere på http://www.su.dk/

 

Ledig og medlem af en A-kasse?

Er du ledig og medlem af en A-kasse, skal du have din uddannelsesplan godkendt af Jobcenteret for at beholde din ret til dagpenge. Det er også Jobcenteret, der betaler uddannelsesinstitutionen for at udarbejde din realkompetencevurdering. 

Ønsker du at gennemføre din EUV, mens du er ledig, kan du undersøge i dit Jobcenter, om du er omfattet af puljen til uddannelsesløft, og måske få midler fra denne pulje. Alternativet kan være, at Jobcenteret udarbejder en jobplan og betaler for dit uddannelsesforløb.

 

Hvordan kommer du i gang?

For at få startet på en proces, der fører til, at du kan blive faglært, skal du aftale en tid med en af IBC’s vejledere, så du kan få udarbejdet en realkompetencevurdering. 
Sammen med vejlederen aftaler du dit samlede forløb, der viser, hvilke fag du skal følge.

 

Undervisningen

På IBC kan uddannelsesforløbet planlægges, sådan at du følger Hovedforløbets planlagte skoleophold, eller du kan blive tilmeldt et undervisningsforløb i vores digitale læringscenter - se film om IBCs digitale læringscenter her. Du har også mulighed for at kombinere de to tilbud.

Når du vælger at følge Hovedforløbets planlagte skoleophold vil uddannelsesforløbet vare mellem ½ til 1 ½ år. I det digitale læringscenter kan du starte den dag, der passer dig, og du kan afvikle alle specialefag over kort tid - svarende til det antal dage, som fagenes afvikling tager. Fx på detailuddannelsen fra 7 - 20 uger.

Bliv faglært som voksen, Kolding Fredericia Aabenraa Sønderborg Tønder

Firmakurser

Workshops

Tilskud

Uddannelse skal være en oplevelse

I Kolding kan du opleve IBC Innovationsfabrikkens prisbelønnede arkitektur. Rammerne på denne fabrik er kunst, plantevægge, fugle og rislende vand. 

Uddannelse skal være en oplevelse

Oplev vores smukke uddannelsested i Fredericia.

Uddannelse skal være en oplevelse

Oplev vores smukke uddannelsested i Aabenraa.

Andre lokationer

IBC Esbjerg
Stormgade 200
6700 Esbjerg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Sønderborg
Hilmar Finsens Gade 18
6400 Sønderborg

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - Tønder
Plantagevej 35
6270 Tønder

Vis adresse på Google maps

 

IBC Kurser - København
Børsen, Slotsholmsgade 1
1217 København K

Vis adresse på Google maps

Bliv faglært som voksen, Kolding Fredericia Aabenraa Sønderborg Tønder

Gratis mini e-bøger fra eksperter, tips og tricks, videoer og invitationer til webinarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vind en bog...
Skriv dig op til vores nyhedsbrev og deltag i lodtrækningen om en bog fra kurserne på IBC. Vi trækker lod hver måned!